ITWatch

Cisco får fokus i fortsat nedtursramt marked

Der er nye fald i vente, når det amerikanske aktiemarked åbner fredag. Det gælder ikke mindst netværksselskab Cisco.

Philippe Wojazer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Ritzau Scanpix

Markederne i USA har oplevet en massiv nedtur i ugens løb og nåede onsdag ind i korrektionsterræn, efter at de ledende indeks rundede et fald på over 10 pct. siden rekordniveauet onsdag i sidste uge.

I forhold til torsdagens voldsomme fald på 4-5 pct. i de tre ledende indeks ser åbningen fredag dog ud til at blive mere afdæmpet med fald i størrelsesordenen 1-1,4 pct., men underliggende er nervøsiteten stor som følge af den accelererende spredning af coronavirus uden for Kina.

Det brede S&P 500-indeks faldt torsdag med hele 4,4 pct. og nåede dermed et minus på hele 12 pct. i forhold til rekorden sidste onsdag, ligesom det er faldet 7,8 pct. siden starten af året. Ifølge Reuters har coronavirusfrygten i ugens løb kappet 3000 mia. dollar af markedsværdien af selskaberne i S&P 500 samlet set.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks dykkede torsdag 4,6 pct. og har mistet 12,7 pct. fra sin top ligeledes sidste onsdag, og derudover faldt Dow Jones-indekset 4,4 pct., hvilket er 12,8 pct. under sin rekord for to uger siden.

Selskabsspecifikt vil der komme fokus på netværksudstyrsproducenten Cisco, som ifølge Wall Street Journal står over for en opbremsning af salgsvæksten på grund af den globale økonomiske usikkerhed. I formarkedet falder aktien 1,9 pct. efter et fald torsdag på 5 pct.

Nokia overvejer frasalg og fusion

Grundfos er klar til at droppe mobilselskaber i 5G-net

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger