ITWatch

Nokia overvejer frasalg og fusion

Finske Nokia undersøger sine strategiske muligheder og overvejer i den forbindelse at frasælge aktiver eller at indgå i en fusion, skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Foto: Niels Hougaard/ERH

Den finske netværksproducent Nokia undersøger sine strategiske muligheder og overvejer i den forbindelse at frasælge aktiver eller eventuelt at indgå i en fusion.

Det skriver Bloomberg News tirsdag med henvisning til unavngivne kilder, som fortæller, at Nokia har allieret sig med finansielle rådgivere i processen.

Nokias aktier er faldet med en tredjedel gennem de senete 12 måneder, da indtjeningen i den finske koncern, som bygger og vedligeholder mobilnetværk for mobiloperatørers, indtjening er under pres fra øget konkurrence.

Senest sænkede Nokia sin prognose i oktober og satte udbyttebetalingerne på pause, da koncernen ikke venter en bedring i markedet før til næste år.

En af mulighederne kunne være et partnerskab med den svenske konkurrent Ericsson eller et eventuel samarbejde på udvalgte forretningsområder. Det ville dog medføre flere udfordringer, herunder politisk pres for at bevare arbejdspladser og godkendelse hos konkurrencemyndighederne, skriver Bloomberg News.

Nokia, Ericsson og kinesiske Huawei er i intens konkurrence på netværksmarkedet med en fordel til Huawei, hvis teknologi er billigere end de to nordiske konkurrenters. Huawei er imidlertid i USA og Europa under hårdt politisk pres, fra USA's regering, som beskylder selskabet for med sin teknologi at give Kinas regering mulighed for at kunne spionere i andre lande.

I januar opfordrede USA's justitsministerium William Barr tilmed til, at amerikanske virksomheder aktivt investerer i Nokia eller Ericsson for at modgå "truslen" fra Kina. Senest har Cisco, verdens største netværksproducent, afvist, at et ejerskab i en af de to er nødvendig for at sikre sin teknologiske position.

Mobilproducent henter ny europæisk topchef

Amerikanske sanktioner gør indhug i Huaweis omsætning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger