ITWatch

Cbrain: Solidt 2019 med internationalt gennembrud

Softwareselskabet Cbrain fordoblede i 2019 sin eksport og landede sine første aftaler på tre nye markeder. Virksomheden forventer yderligere omsætningsvækst i 2020.

Per Tejs Knudsen er adm. direktør for Cbrain. Foto: Cbrain/PR

It-virksomheden Cbrain kan for regnskabsåret 2019 notere sig en omsætningsvækst på 16 pct. og en indtjeningsmargin (EBT-margin) på 11 pct.

Det fremgår af regnskabet for 2019, som Cbrain har offentliggjort torsdag formiddag.

Selv fremhæver it-selskabet, af 2019 har været et rigtig godt år, hvor eksporten er øget til 14 pct. af omsætningen. Og Cbrain anser også året, som et internationalt gennembrud.

"Cbrain fortsatte sin fremgang i Tyskland og mere end fordoblede eksporten, som nu udgør en større del af omsætningen. Samtidig annoncerede Cbrain de første aftaler på tre nye markeder i henholdsvis Emiraterne, Frankrig og USA," lyder det i regnskabet.

Samlet set voksede eksporten i 2019 til en omsætning på 13,6 mio. kr. fra 6,5 mio. kr. i 2018, svarende til en eksportvækst på 109 pct. Det betød samtidig, at eksportandelen voksede til førnævnte 14 pct. af den samlede omsætning fra 8 pct. året forinden.

Også på det danske marked noterer Cbrain sig en fortsat solid fremgang.

"I 2019 har Cbrain således annonceret en række nye vigtige aftaler med danske statslige myndigheder, herunder Uddannelses- og Forskningsministeriets departement, Miljøstyrelsen og Arbejdsretten. I starten af januar 2020 annoncerede Cbrain endvidere en aftale med Erhvervsministeriets departement," skriver Cbrain.

Cbrain venter i 2020 en vækst en omsætningen i niveauet 12-15 pct. og en indtjeningsmargin - målt på resultat før skat - på 7-10 pct.

Dog anfører selskabet i regnskabet, at Cbrain internationalt arbejder på en række store ordrer, som "kan give anledning til en positiv justering af forventningerne til omsætning i 2020".

Selskabets bestyrelse indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 0,12 kr. per aktie.

Mød it-direktøren der i al beskedenhed er ude på at redde demokratiet

Cbrain vinder ny ordre hos tysk myndighed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger