ITWatch

Netflix' indtjening gav kurshop trods skuffende forventninger

Streamingtjenestens aktie steg med knap 10 pct. i eftermarkedet, til trods for at forventningen til næste kvartals kundetilgang skuffede analytikerne.

Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske streamingkæmpe Netflix overraskede onsdag aften med sit regnskab for tredje kvartal positivt på bundlinjen, men prognosen for kundetilgangen i fjerde kvartal skuffede omvendt.

Aktien steg efterfølgende 9,9 pct. i eftermarkedet.

Netflix kom gennem sit tredje kvartal med et overskud per aktie på 1,47 dollar mod 89 cent for et år siden, mens omsætningen steg med 31 pct. på 5,24 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,05 dollar og en omsætning på 5,25 mia. dollar.

Netflix, som tidligere i år var steget med 45 pct. siden årsskiftet, men som siden hen har smidt det meste til et plus på blot 7 pct. for året ved ordinær børslukketid onsdag, fik i tredje kvartal en nettotilgang af 6,77 millioner betalende kunder, mens 6,80 millioner var ventet af analytikerne.

Netflix havde selv lovet 7,0 millioner nye kunder i kvartalet, heraf 0,8 millioner i USA, hvor der blot kom 0,5 millioner, hvilket altså betyder, at den internationale fremgang opvejede noget af den skuffelse.

Konkurrence og prisstigninger

For det igangværende fjerde kvartal spår Netflix en kundetilvækst på 7,60 millioner, hvilket er en del under de 9,32 millioner kunder, som Wall Street på forhånd havde spået om. Det er blandt andet på hjemmemarkedet i USA, hvor både Disney og Apple har annonceret nye konkurrenter fra november, at prognosen på 0,6 millioner nye kunder er under buddet fra analytikerne på 1,28 millioner nye abonnementer.

Hvis Netflix når sit eget mål i fjerde kvartal, vil det være lig med en netto kundetilgang på 26,7 mio. abonnementer mod 28,6 millioner nye kunder i 2018.

"Mens vi tidligere ventede, at antallet af betalende kunder ville vokse på årsbasis, afspejler vores nuværende prognose flere faktorer, inklusive mindre præcision i at kunne forudse effekten af vores indholdsudbud i fjerde kvartal, som indeholder flere nye store lanceringer (i modsætning til nye sæsoner), den lidt forhøjede churn som svar på nogle prisforandringer og ny kommende konkurrence," hedder det i regnskabet.

Lover bedre indtjeningsevne

Netflix venter en indtjening per aktie i fjerde kvartal på 51 cent, og det er under forventningerne på Wall Street på 82 cent per aktie, ifølge Bloomberg News.

Prognosen for omsætningen lyder samtidig på 5,44 mia. dollar mod konsensus på 5,51 mia. dollar.

Netflix-ledelsen understreger i kvartalsregnskabet, at man er godt på vej til at nå målet om en driftsmargin på 13 pct. i 2019, ligesom koncernen sætter mål for en markant forbedring til næste år.

"I 2020 vil vi sætte et mål for en udvidelse af driftsmarginen på 300 basispoint, på niveau med den forbedring, vi har leveret hvert år siden 2017," hedder det.

IBM's omsætning skuffede i tredje kvartal

Ericsson overrasker og opjusterer forventningerne til 2020

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger