ITWatch

IBM's omsætning skuffede i tredje kvartal

Omsætning gik tilbage i seneste kvartal hos IBM, mens driftsoverskuddet levede op tiil forventningerne.

Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS / X00213

Den store amerikanske it-koncern IBM faldt 7,3 pct. i onsdagens eftermarked, efter et regnskab der for tredje kvartal i træk skuffede investorerne på omsætningen - trods opkøbet af softwareselskabet Red Hat til 34 mia. dollar.

IBM fik i tredje kvartal en omsætning på 18,03 mia. dollar, et fald på knap 4 pct., mod ventede 18,22 mia. dollar, mens driftsoverskuddet landede på 2,68 dollar per aktie mod konsensus på 2,67 dollar, ifølge Bloomberg News.

Den skuffende udvikling i omsætningen dækker over en fremgang i omsætningen for cloud- og kognitiv software på 6,4 pct. til 5,28 mia. dollar, mens forretningen inden for global erhvervsservice steg med knap 1 pct. til 4,12 mia. dollar.

I kvartalet var der dog tilbagegang på toplinjen i de to øvrige store forretningsområder, herunder på 14,7 pct. på systemsalget til 1,48 mia. dollar, mens global teknisk service faldt 5,6 pct. til 6,70 mia. dollar.

Det var femte kvartal i træk, at den samlede omsætning faldt for IBM.

Ledelsen i koncernen er dog ganske tilfreds med udvikingen og med overtagelsen af Red Hat.

"Vores resultater demonstrerer, at kunderne ser IBM og Red Hat som en kraftfuld kombination, og de stoler på, at vi kan levere åben hybrid cloud-teknologi, innovation og sektorekspertise for at hjælpe dem med at skifte deres kritiske arbejdsprocesser over i skyen," siger Ginni Rometty, finansdirektør i IBM, i regnskabet.

IBM fastholder i sit regnskab sine forventninger til hele 2019 om et driftsoverskud på 12,80 dollar mod konsensus på 12,81 dollar.

Staten genudbyder Oracle-udbud til 250 millioner

IBM bekræfter: Har indgået overenskomst med HK

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger