ITWatch

Telia indstiller aktietilbagekøb efter svag start på året

En langsom start på året får Telia til at sætte et tilbagekøbsprogram af selskabets aktier i bero.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Teleselskabet Telia har efter en sløvere end ventet start på 2019 besluttet ikke at eksekvere på den resterende del af sit treårige aktietilbagekøbsprogram, som løber op i 5 mia. svenske kr. Aktietilbagekøbet vil fortsætte frem til den årlige generalforsamling i 2020, skriver Bloomberg News.

På det tidspunkt vil Telia have købt aktier tilbage for i alt 10 mia. svenske kr. som en del af programmet.

"Selv om de operationelle trends vender i tredje kvartal, som selskabet har indikeret, så har den langsommere start på første halvdel af 2019 påvirket den finansielle kapitalstruktur negativt," lyder det fra selskabet ifølge finansmediet.

Stoppet af aktietilbagekøbsprogrammet er blevet annonceret i selskabets regnskab for tredje kvartal, der er blevet offentliggjort torsdag morgen. Her viste tallene en lavere end ventet top- og bundlinje for teleselskabet.

Omsætningen endte på 21,18 mia. svenske kr., hvor der ifølge Bloomberg News var ventet 21,65 mia. svenske kr. blandt analytikerne, hvilket resulterede i en nettoindtjening på 2,38 mia. svenske kr.

Analytikerne havde ventet en bundlinje på 2,62 mia. svenske kr.

Omvendt overraskede det justerede driftsresultat (EBITDA) positivt. Det endte i årets tredje kvartal på 8,27 mia. svenske kr., hvor analytikerne havde sat næsen op efter 8,05 mia. svenske kr.

Telia vælger Ericsson som 5G-leverandør i Norge

Telia sammenlægger opkøb endeligt næste år

Telia-top-chef finder nyt job i De Forenede Emirater

Telias danske chef forlader posten 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs