ITWatch

Chipproducent overrasker og stiger i eftermarkedet

Amerikansk chipproducent kom godt ud af andet kvartal, og det sendte aktien i vejret.

Foto: Robert Galbraith / Reuters / Ritzau Scanpix

Den amerikanske chipproducent Nvidia overraskede positivt med sit regnskab for andet kvartal torsdag aften, og det sendte aktien op i eftermarkedet med 5,6 pct.

Nvidia fik i perioden med et justeret overskud per aktie på 1,24 dollar, mens omsætningen landede på 2,58 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,14 dollar og en omsætning på 2,54 mia. dollar.

"Vi nåede sekventiel vækst på tværs af vore platforme," udtaler Jensen Huang, topchef i Nvidia, i regnskabet.

Trods det bedre end ventede resultat, så vidner tallene dog om, at efterspørgslen på Nvidias halvledere ikke er så høj som for et år siden. Omsætningen er således faldet med 17 pct. på årsbasis fra 3,12 mia. dollar, mens der er røget 36 pct. af bundlinjen.

Nvidia er blandt andet ramt af sidste års kollaps i bitcoin. Koncernen er førende inden for chips til servere, der udfører såkaldt mining, altså beregner og dermed producerer kryptovalutaen, og efterspørgslen faldt markant, da prisen på bitcoin kollapsede.

Prognosen for tredje kvartal lever desuden ikke helt op til konsensus på Wall Street, da selskabet ser en omsætning på plus-minus 2 pct. i forhold til 2,90 mia. dollar, mens analytikerne har sat næsen op efter 2,98 mia. dollar.

Chipproducent overrasker positivt

Milliardopkøb i amerikansk chipsektor

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger