ITWatch

IBM Danmark lander trecifret millionoverskud efter flere års tab

IBM's danske selskab forvandler røde tal på bundlinjen til et stort overskud. Det sker trods et fald i omsætningen, viser nyt regnskab.

IBM Danmark går ud af 2018 med et overskud på 128 mio. kr.

Overskuddet står i skærende kontrast til resultatet i 2017, som lød på et underskud på 884 mio. kr., hvilket primært skyldtes en ekstraordinær afskrivning.

Årets overskud kommer trods en faldende omsætning. IBM Danmark omsatte i 2018 for 4,6 mia. kr., mens man året forinden omsatte for 4,9 mia. kr.

Hvis man går endnu et par år tilbage, lå omsætningen i 2014 på 5,7 mia. kr. IBM Danmarks omsætning er således faldet med godt 1 mia. kr. på blot fire år. I samme periode er EBITDA dog steget fra 273 mio. kr. til 490 mio. kr.

Udviklingen hos IBM Danmark skyldes en transformation fra traditionel it-drift til cloud-løsninger samt fokus på nye teknologier – eksempelvis IBM's kunstige intelligens, Watson.

"Transformationen til cloud og Watson har betydning for omsætningens størrelse og sammensætning samt for profitabiliteten. De strategiske forretningsområder, Watson, IoT og cloud, har alle oplevet betydelig vækst og tegner sig for en stadig større del af omsætningen," skriver IBM Danmark i årsregnskabet.

"Omsætningen i den traditionelle forretning er derimod vigende til trods for øget aktivitet. Til gengæld er selskabets overordnede profitabilitet forbedret," lyder det videre.

IBM skriver ydermere, at det primært er serviceforretningen, som opnåede det mest tilfredsstillende resultat inden for IBM's traditionelle produktfamilier.

Ifølge årsrapporten vil IBM Danmark fortsat have fokus på transformationen omkring cloud og nye teknologier.

"Kognitiv teknologi og cloud vil også i 2019 være blandt de områder, der mest markant vil være med til at præge udviklingen både forretningsmæssigt, teknologisk og mediemæssigt - både lokalt og globalt," skriver selskabet.

IBM Danmark forventer, at resultatet i 2019 vil være på niveau med 2018-overskuddet.

"Det er klart, vi arbejder mod at få balance i tingene, og nu vi tager det et skridt ad gangen. Vi har fået skabt den rigtige platform, og vi kan gå ind i væksten. Jeg ser meget positivt på, at kunne skabe balance over tid," siger Henrik Bodskov i en kommentar til Børsen.

Dansk cloud-selskab bliver eneste globale udbyder af sikkerhedsløsning fra IBM

IBM-chef efter ottedoblet millionunderskud: Afspejler ikke på fair vis vores præstation

Dansk cloud-selskab bliver eneste globale udbyder af sikkerhedsløsning fra IBM

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger