ITWatch

IBM indgår forlig med fagforeninger

IBM har indgået et forlig med Prosa og HK Privat i sagen om fyringen af en gruppe tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere, skriver Computerworld.

Foto: Mary Altaffer/AP/Ritzau Scanpix

Fagforeningerne Prosa og HK Privat har indgået forlig med IBM i sagen om fyringen af 47 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere. Forliget betyder, at 18 af de fyrede medarbejdere får kompensation.

Det skriver Computerworld.

Sagen begyndte, da 280 tidligere KMD og Tech-Mahindra-ansatte blev outsourcet til IBM i efteråret. IBM fyrede 47 af de outsourcede medarbejdere, og fagforeningerne mente, at fyringerne var i strid med loven.

Trods forliget er parterne stadig uenige om forholdene for de resterende KMD og Tech-Mahindra-ansatte i IBM. Fagforeningerne ønsker en fælles overenskomst, og derfor sendte Prosa i marts et konfliktvarsel til IBM, og sagen skulle for Arbejdsretten 13. maj.

Prosa har nu valgt at droppe sagen i Arbejdsretten og i stedet sendt et nyt overenskomstkrav til IBM, skriver Computerworld.

IBM afviser konfliktvarsel fra Prosa i overenskomststrid

Uenighederne mellem IBM og fagforeninger spidser til

IBM har fyret 47 ansatte 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs