ITWatch

NNIT's finansdirektør: Vi kan købe for halvanden milliard

Den nye strategi hos NNIT betyder, at selskabet er parat til internationale opkøb. Ifølge finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen har NNIT finansielle muskler til at købe op for halvalden milliard kroner.

Foto: PR/NNIT

NNIT har tirsdag aften aflagt regnskab for sit fjerde kvartal og samtidig lanceret en ny strategi og nye langsigtede vækstmål.

Et af elementerne i strategien er, at forretningsområdet inden for "Life Science" bliver sit eget, og at it-koncernen er parat til at købe op internationalt inden for segmentet for at styrke forretningen yderligere.

NNIT har en gearing, gæld i forhold til driftsindtjeningen målt på EBITDA, på små 0,9. Det giver rum til, at selskabet kan gå ud og skaffe penge til et større opkøb.

"Et selskab som vores kan sagtens have en gearing på 2,5 gange EBITDA uden at være hårdt gearet. Og vi kan nok også gå højere op. Regner man på det, kan NNIT godt købe op for halvanden milliard kroner. Det er den kapacitet, vi har finansielle muskler til. Hvis den rette mulighed kommer," lyder det fra finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.

Selv om opkøbsfokus er på life science-området internationalt, udelukker NNIT dog ikke, at opkøb også kan ske inden for Danmarks grænser inden for andre områder, hvis det kan styrke selskabets kompetencer og kunderelationer herhjemme.

"Det er dog primært inden for life science. Nu købte vi sidste år Valiance i USA, så det næste naturlige skridt er i Europa."

Carsten Krogsgaard Thomsen understreger, at et opkøbsmål skal komplementere NNIT og have en kultur, der matcher selskabets egen.

"Der skal være gode synergier og marginer, der som minimum kan bevare vores egne marginer. Og netop life science-området har højere marginer."

Dermed ligger det ikke lige for at købe en mindre veldrevet forretning og løfte dens effektivitet og indtjeningsevne til NNIT's tilsvarende niveau.

"Det skal være virksomheder med gode kunderelationer, vi kan udbygge. Valiance var eksempelvis et af de hurtigst voksende selskaber. Vi vil ikke købe selskaber, som fungerer dårligt," lyder det fra finansdirektøren.

Carsten Krogsgaard Thomsen afviser også, at NNIT skulle overveje frasalg for i stedet bedre at kunne fokusere på de områder med mest vækst.

"Nej. Vi har et samlet NNIT, som hænger godt sammen med vort samlede produktudbud."

/ritzau/FINANS

Novo trækker omsætningen ned i NNIT's årsrapport

Kogut om ny strategi: Jeg er ikke typen der venter på problemerne opstår

Analytiker: Vækstprognose hos NNIT ligger lidt under det ventede

NNIT om afhængighed af Novo: "Navlestrengen bliver tyndere"

NNIT lancerer strategiændring og omrokerer ledelsen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger