ITWatch

Analytiker: Vækstprognose hos NNIT ligger lidt under det ventede

Prognosen for det kommende år hos NNIT, der netop er kommet med regnskab, ligger under forventningerne, lyder vurderingen fra storbank. 

Foto: PR/NNIT

Regnskabet for fjerde kvartal fra it-selskabet NNIT var overordnet set pænt, men prognosen for det nye år ligger lidt under forventningerne i markedet.

Sådan lyder vurderingen fra ABG Sundal Collier.

"Det var en lille spids under det, vi forventede - i hvert fald i forhold til forventningerne. NNIT venter en omsætningsvækst på 3-6 pct., og konsensus var omkring 7 pct.," siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Han peger på, at noget af det, der skaber usikkerhed hos NNIT, er, at flere af de store kunder over den seneste periode har måttet trimme omkostningerne, hvilket kan gå lidt ud over investeringerne i it.

Her spiller Novo Nordisk, som er NNIT's klart største kunde og fortsat ejer en stor del af selskabet, en væsentlig rolle.

"Der er stadig lidt usikkerhed omkring Novo Nordisk. Novo er en kæmpe stor del af NNIT's omsætning. Selskabet har været igennem en proces med at skære i udgifterne, og det er gået lidt ud over it-leverandøren, som er NNIT. Transparensen omkring Novo Nordisk er bare lidt lav lige nu," siger Tue Østergaard.

Omsætningen fra Novo Nordisk hos NNIT var sidste år på 1124,2 mio. kr., hvilket svarer til et fald på 5,2 pct. sammenlignet med 2017.

Dermed stod medicinalselskabet for 37,4 pct. af hele NNIT's salg.

I fjerde kvartal blev den samlede omsætning 822,9 mio. kr. - en fremgang fra 812,2 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2017. Novo Nordisk stod for 323 mio. kr. ud af det salg.

/ritzau/FINANS

Kogut om ny strategi: Jeg er ikke typen der venter på problemerne opstår

NNIT om afhængighed af Novo: "Navlestrengen bliver tyndere"

Novo trækker omsætningen ned i NNIT's årsrapport

NNIT lancerer strategiændring og omrokerer ledelsen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs