ITWatch

Teknologi med Apple i spidsen førte an i kursstigning

Efter store fald, så var Apple med i front i stigninger på det amerikanske aktiemarked.

/Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew
Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

It-giganten Apple førte an, da det amerikanske aktiemarked onsdag steg for fjerde dag i træk og dermed fortsatte med at indhente nogle af de tab, markedet oplevede før jul.

De tre store aktieindeks steg 0,4-0,9 pct.

Torsdag morgen er der anderledes negative tendenser i markedet, hvor futures på de ledende indeks ligger med fald på 0,3-0,4 pct.

Opløftende meldinger onsdag fra de forhandlinger, som har fundet sted mellem USA og Kina i Beijing, bidrog til den positive stemning, som i øvrigt også gav anledning til plusser på børserne i Asien og Europa.

Endvidere var der fokus på referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, som afslørede en mere forsigtig tilgang til fremtidige pengepolitiske stramninger.

"Mange deltagere udtrykte synspunktet om, at specielt i et miljø med dæmpet inflationspres kan komitéen tillade sig at være tålmodig i forhold til yderligere pengepolitiske stramninger," fremgår det af referatet.

Udtalelsen reducerede frygten for, at centralbanken vil fortsætte de pengepolitiske stramninger i samme takt som sidste år.

"Mere stabilitet hos Federal Reserve kommer over tid til at give mere stabile markeder. Nogle af de store bevægelser i markedet var drevet af det faktum, at bankens stramninger er begyndt at have en påvirkning på den økonomiske vækst og de finansielle forhold," siger Mark Heppenstall, investeringschef hos Penn Mutual Asset Management, til Reuters.

Udbygget stigning

Det brede S&P 500-indeks kunne dermed udbygge de foregående dages stigninger med et plus på 0,4 pct., og indekset har dermed rettet sig 10 pct. fra det laveste niveau i 20 måneder, som det nåede før jul.

Dow Jones-indekset endte endvidere onsdagens handel med en stigning på 0,4 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks klarede sig bedst af de tre store indeks med et plus på 0,9 pct.

Apple startede dagen i minus, efter skriverier hos mediet Nikkei om at selskabet har reduceret den planlagte produktion for sine tre nye iPhone-modeller for perioden januar-marts.

Siden var håbet om en løsning af handelskonflikten mellem USA og Kina dog med til at ændre stemningen om aktien. Et notat fra Morgan Stanley kan også have hjulpet, da banken vurderer, at den seneste afmatning i Apples serviceomsætning kan være af midlertidig karakter.

Apple-aktien endte 1,7 højere i toppen af Dow Jones-indekset.

Energiaktierne viste også gode takter, og i den sektor steg Chevron 1,3 pct. og Exxon Mobil med 0,5 pct., efter at oliepriserne bragede i vejret efter de positive meldinger i handelsstriden og nyt om saudiarabiske produktionsnedskæringer.

Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, var ved amerikansk børslukketid steget hele 4,9 pct. til 52,23 dollar, og siden årsskiftet er prisen steget fra niveauet 45,40 dollar.

Constellation Brands, som står bag ølmærket Corona, havde derimod en skidt dag med et fald på hele 12,6 pct. Det skyldes, at selskabet før børsåbningen nedjusterede forventningerne til 2019 som følge af svaghed i sin vin- og spiritusforretning og højere renteudgifter relateret til en milliardinvestering i den canadiske marihuanaproducent Canopy Growth.

Meget bedre gik det ikke for medicinalselskabet Akorn, der producerer og sælger kopimedicin, som efter inspektioner på en af selskabets produktionsfaciliteter har fået en advarsel fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Myndighederne har fundet flere kritisable forhold i forhold til god fremstillingspraksis. FDA oplyser, at selskabets tilbagemelding på iagttagelser efter inspektioner i april og maj har været utilstrækkelige. Nyheden sendte selskabets aktie ned med 11,7 pct.

T-Mobile US faldt desuden 0,2 pct. trods offentliggørelsen af opløftende tal for kundeudviklingen. Selskabet fik i sidste kvartal netto 1 million nye telefonabonnenter og overgik dermed tirsdagens tal fra konkurrenten Verizon, som havde fået 650.000 nye abonnenter i samme periode. Verizon faldt 2,1 pct., eller 1,24 dollar, men handlede dog uden retten til et udbytte på 60 cent.

 

/ritzau/FINANS

Apple-topchefs lønpakke stiger til over 100 mio. kr.

Apple-topchef: Selskabets langsigtede sundhed har aldrig været bedre

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger