ITWatch

Apple-topchefs lønpakke stiger til over 100 mio. kr.

For andet år i træk stiger Tim Cooks lønpakke.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Apple måtte for nylig nedjustere sin salgsprognose for første gang i mere end femten år, men for topchef Tim Cook går indtægterne den rette vej.

Tim Cook tjente nemlig i seneste regnskabsår, der sluttede ved udgangen af september 2018, hele 15,7 mio. dollar, eller 102,3 mio. kr.

Det skriver avisen Wall Street Journal med henvisning til indberetninger fra Apple til de amerikanske myndigheder.

Det er andet år i træk, at Tim Cooks lønpakke stiger, og hovedårsagen er den bonus på 12 mio. dollar, der blev udløst af selskabets rekordhøje salgs- og indtjeningstal i regnskabsåret.

Apple-aktien nåede da også at blive det første børsnoterede selskab, der toppede med en værdisætning på 1000 mia. dollar i august, inden den fra oktober fremover dykkede fra en kurs på over 232 dollar til under 160 dollar.

Kursen fik yderligere et hak sidste uge, da Apple måtte erkende, at der er dårligere momentum i salget af iPhones, især i Kina.

Ifølge Wall Street Journal svarer Tim Cooks lønpakke til 283 gange så meget som medianlønsedlen i Apple.

/ritzau/FINANS

Apple-topchef: Selskabets langsigtede sundhed har aldrig været bedre

Hvad bliver den næste, smarte ting i din smartphone? Apple og de andre slås mod stilstand og 'gode nok' telefoner 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs