ITWatch

Chipproducent ser opbremsning i salget

Amerikanske Micron skuffede i sit første kvartal og spår en opbremsning i omsætningen i andet kvartal på mindst 20 pct.

Foto: PR

Den amerikanske chipproducent Micron skuffede i sit første kvartal på omsætningen, selv om indtjeningen var en spids bedre end ventet. Samtidig ser koncernen et ganske svagt salg foran sig i andet kvartal, og det straffes aktien for i eftermarkedet.

Microns aktie falder tirsdag i den forlængede handel med 8,4 pct.

Micron Technology kom gennem sit første kvartal med et justeret overskud per aktie på 2,97 dollar, mens omsætningen steg med 16 pct. til 7,91 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2,95 dollar og en omsætning på 8,01 mia. dollar.

Chipproducenten spår et salg i sit andet kvartal i intervallet 5,70 til 6,30 mia. dollar. Altså en opbremsning i forhold til første kvartal på mindst 20 pct.

Samtidig ligger omsætningsbuddet knap 14 pct. under analytikerkonsensus, som ifølge Bloomberg News på forhånd lød på 7,32 mia. dollar, og tager man midtpunktet af prognosen fra Micron, så er der udsigt til et fald på årsbasis på 18 pct.

For bundlinjens vedkommende venter Micron 1,75 dollar per aktie i overskud i det igangværende kvartal, men med et muligt udsving på 10 cent i begge retninger.

/ritzau/FINANS

Chipproducent skuffer på guidance og falder i eftermarkedet 

Amerikansk chipgigant bandlyst i Kina: Effekten bliver minimal

Kursen falder for chipproducenter i USA's toldstrid med Kina 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs