ITWatch

Amerikansk chipgigant bandlyst i Kina: Effekten bliver minimal

På trods af et salgsforbud i Kina forventer den amerikanske chipproducent Micron ikke, at det vil påvirke selskabets omsætning.

Foto: Colourbox

Den store amerikanske chipproducent Micron blev tidligere i denne forbudt salg af computerchips i Kina af en kinesisk domstol, og det blev straks skrevet ind som et kapitel i den verserende konflikt mellem USA og Kina.

Men effekten bliver i første omgang meget lille. Kun 1 pct. af selskabets omsætning i fjerde kvartal, hvor det venter at sælge for 8,4 mia. dollar, vil blive berørt af forbuddet, meddeler Micron torsdag ifølge Marketwatch.

Det midlertidige forbud skyldes et patentsøgsmål fra konkurrenten United Microelectronics, der har fået den kinesiske domstol til stoppe Microns salg i Kina.

Forbuddet blev fra flere sider tolket som et kinesisk angreb mod amerikanerne i handelskonflikten, der fredag ventes at munde ud i told på varer til en værdi af 34 mia. dollar fra både USA og Kina.

Allerede i starten af juni fortalte Micron, at selskabets kontorer i Kina var blevet ransaget af myndighederne.

Micron er en af verdens største producenter af hukommelseschips til computere, og de bliver brugt i alt fra biler og computere til smartphones og datacentre.

Micron-aktien faldt 5 pct. tirsdag, hvor forbuddet blev offentliggjort. Torsdag stiger aktien 3,2 pct.

/ritzau/FINANS

Kursen falder for chipproducenter i USA's toldstrid med Kina 

USA's største producent af hukommelseschips forventer stabile priser 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs