ITWatch

Nordjysk televirksomhed kommer ud med vækst i år med store investeringer

Begge forretningsenheder bidrog til væksten hos RTX i år, hvor den den nordjyske virksomhed samtidig foretog store investeringer.

Den nordjyske teleudstyrsvirksomhed RTX øgede i 2017/18 omsætningen med 10 pct. til 475 mio. kr. og landede dermed inden for det forventningsinterval på 460-490 mio. kr., som på forhånd var meldt ud.

Driftsresultatet EBITDA steg endvidere til 83 mio. kr. mod 77 mio. kr. i 2016/17, hvilket også var inden for skiven i forhold til forventningerne på 72-87 mio. kr.

Den stigende omsætning blev skabt i begge selskabets forretningsenheder - Business Communications og Design Services.

"Omsætningsvæksten kom hovedsageligt fra kundefinansierede projekter samt fra specialdesignede moduler. De fleste regioner bidrog positivt til omsætningsfremgangen, hvoraf Asien/Stillehavsområdet og USA bidrog med henholdsvis 41 mio. kr. og 12 mio. kr."

"Væksten kom primært fra eksisterende kunder og til en vis grad fra nye kunder inden for begge forretningsområder," skriver RTX i regnskabet.

Højt aktivitetsniveau på udvikling

Selskabet fortæller endvidere, at det i løbet af året fortsatte investeringerne i headsets og håndsæt i Business Communications samt i forskellige moduler i Design Services.

"Et fortsat højt aktivitetsniveau i løbet af året indenfor forskning og udvikling udspringer af den strategiske beslutning om at udvikle egne produkter for yderligere at styrke vores position indenfor kommunikationsløsninger," oplyses det.

Investeringerne vil fortsætte i indeværende regnskabsår for 2018/19, hvor selskabet venter en omsætning i intervallet 520-550 mio. kr., et EBITDA-resultat i intervallet 85-100 mio. kr. og et EBIT-resultat i intervallet 65-80 mio. kr.

Særligt EBIT vil afspejle et øget investeringsniveau til understøttelse af selskabets udmeldte strategi, lyder det.

Anbefaler ikke nyt aktietilbagekøbsprogram

I regnskabet oplyses det også, at ledelsen er i gang med at undersøge mulighederne for yderligere vækst, og derfor anbefaler selskabets bestyrelse, at der ikke iværksættes et nyt aktietilbagekøbsprogram.

"Bestyrelsen evaluerer imidlertid løbende selskabets kapitalstruktur for at sikre den fornødne fleksibilitet på kort sigt, samtidig med at aktionærværdien sikres på lang sigt," tilføjes det.

/ritzau/FINANS

RTX siger farvel til økonomidirektør i starten af næste år

RTX-direktør: To store aftaler har potentiale på trecifret millionbeløb

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger