ITWatch

Twitter tjener penge trods tab af flere millioner brugere

Donald Trumps store skattereform luner Twitters regnskab. Det sociale medie er blevet en bedre forretning.

Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix

Det sociale medie Twitter mister brugere, men er blevet bedre til at få penge ud af sin forretning. Samlet forlod fem millioner brugere Twitter i juli, august og september, viser selskabets regnskab, der er offentliggjort torsdag.

Twitter har nu 326 millioner brugere og forklarer blandt andet faldet med EU's persondataforordning, GDPR, som trådte i kraft tidligere i år. 

Reglerne har blandt andet strammet kravene for, hvordan virksomheder indsamler og opbevarer persondata, så der ikke er risiko for misbrug.

Trods færre brugere er Twitters indtægter steget med 29 procent over det seneste år. De fleste penge kommer fra reklamer. 

Modsat konkurrenten Facebook, der skovler penge ind, har Twitter endnu ikke formået at tjene penge set over et helt år. De seneste år er tabene dog blevet mindre, og i år har Twitter udsigt til overskud.

Efter årets første ni måneder er plusset på cirka 6,2 milliarder kroner mod et minus på 1,3 milliarder kroner i samme periode af 2017. 

En del af plusset skyldes den store skattereform, som USA's præsident, Donald Trump, gennemførte sidste år. Trump, der er en ivrig bruger af Twitter, sænkede skatten for virksomheder til 21 procent fra 35 procent.

Det har betydet, at Twitter har kunnet udnytte et udskudt skatteaktiv fra tidligere års underskud. Det har givet en gevinst på 4,5 milliarder kroner. 

Twitter blev stiftet i 2006. Syv år senere kom selskabet på børsen, men tiden på aktiemarkedet har ikke været nogen ubetinget succes. Aktierne blev solgt for 26 dollar stykket, og kursen har ikke rykket sig det store de seneste fem år.

Efter torsdagens regnskab er der dog medvind, da aktien stiger med næsten 15 procent til 31,50 dollar. 

/ritzau/

Microsoft belønnet for stærkt første kvartal 

Verizon topper bundlinjeforventningerne en smule i tredje kvartal

Snaps forsvindende fremtidsudsigter bekymrer investorer 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs