ITWatch

Snaps forsvindende fremtidsudsigter bekymrer investorer

Snapchats moderselskab er udfordret, og det sender aktiekursen ned.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Snap, der er Snapchats moderselskab, har haft det hårdt i 2018.

Efter et mislykket redesign bidrog til det første kvartalsvise fald i det daglige antal af aktive forbrugere, tabet af mange nøglepersoner i ledelsen samt en ubarmhjertig konkurrence fra Facebook og Instagram har Snap mistet to-tredjedele af sin markedsværdi.

Det skriver Financial Times.

Snaps aktier er faldet fra en værdi på 136 kr. i februar til en værdi på 45 kr. lige før sit tredje kvartalsregnskab på torsdag. Selskabets markedsværdi ligger under 64 mia. kr., som selskabet var vurderet til for fire år siden, da det stadig var et privat selskab.

"Det er tydeligt, at Snap ikke var forberedt på at være et offentligt selskab. Snap har nu et mere presserende problem, da selskabet er ved at løbe tør for penge. Det er på tide for Snap at vende kursen for virksomheden," siger Michael Nathanson, der er analytiker hos Moffet Nathanson, til Financial Times.

Evan Spiegel, der er medstifter af Snapchat, sendte i september en besked ud til cirka 3000 medarbejdere, hvor der stod, at Snap var i gang med at ændre sig fra en start-up-virksomhed til en bæredygtig virksomhed. Medstifterens mål er blandt andet at opnå lønsomhed.

Analytikere mener, at vejen til målet indebærer en større runde af nedskæringer i personalet, da den nuværende prognose for Snap er sat til et tab på omkring 6,5 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Snapchat er i problemer – og topchefens redningsplan møder kritik 

Analytiker: Snapchats pengekasse skrumper ind i hastigt tempo 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs