ITWatch

Analytiker: Snapchats pengekasse skrumper ind i hastigt tempo

Selskabet bag Snapchat mister penge og kan få brug for at rejse ny kapital. "Vi ser ikke Snap blive lønsom i nær fremtid, medmindre der bliver foretaget betydelige besparelser," lyder det fra analytiker.

Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

Selskabet bag det sociale medie Snapchat, Snap Inc., mister penge i høj fart og kan få brug for at rejse ny kapital næste år, lyder det i en analyse fra Moffetnathanson ifølge Bloomberg.

Analysen, hvor kursmålet for aktien bliver beskåret til 6,50 dollar fra 8 dollar, betyder, at Snap-aktien tirsdag falder 4,2 pct. til 7,17 dollar. Hvis niveauet holder hjem, vil det være det laveste lukkeniveau for aktien, der har været på vej ned siden årsskiftet.

Snap bliver nødt til at vokse voldsomt meget hurtigere end ventet for at nå sit mål om profitabilitet i 2019, vurderer analytiker Michael Nathanson.

"Vi ser ikke Snap blive lønsom i nær fremtid, medmindre der bliver foretaget betydelige besparelser," skriver Nathanson i analysen ifølge Bloomberg News.

"I 2019 bliver Snap nødt til at foretage nogle manøvrer for at sikre, at det har likviditet til at fortsætte forretningen," fortsætter han.

Analytikeren venter, at Snap vil tabe mere end 1,5 mia. dollar i 2019, mens Snap forsøger at genopbygge sin kundebase. Alt imens er konkurrencen øget med eksempelvis Facebooks Stories, og dermed kan det blive svært for Snap at erobre nye kunder.

/ritzau/FINANS

Snap-aktien stiger trods skuffende resultat  

Snapchat-chef blev den højst betalte chef i 2017

Sociale medier domineres af Facebook Inc. 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs