ITWatch

Snapchat-chef blev den højst betalte chef i 2017

Snapchats stifter bliver med al sandsynlighed den bedst betalte amerikanske chef i det forgangne år efter at have modtaget en bonus i milliardklassen efter selskabets børsnotering.

Evan Spiegel (th), stifter og direktør for Snap Inc. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Skaberen af Snapchat, Evan Spiegel, får sandsynligvis titlen som den amerikanske chef, der har fået den højeste løn i 2017, efter at han modtog en stor bonus til en værdi af 637 mio. dollar (3855,9 mio. kr.), fordi virksomheden blev børsnoteret i marts.

Det skriver Financial Times.

Ud over millionbonussen målt i dollar modtog Evan Spiegel mere end en million i yderligere kompensation i forbindelse med syge- og livsforsikringspræmier, retsudgifter og mere end 500.000 dollar i personlige sikkerhedsomkostninger.

Ifølge analyseselskabet Equilar, der ser på ledelseslønninger, er lønnen den største i mange år og samtidig markant større end den tidligere førsteplads, som blev indtaget af Tim Cook i 2011, der havde en årsløn på 376 mio. dollar, efter at han overtog chefposten fra Steve Jobs.

"Det er meget sjældent, at vi ser et lønniveau så højt," siger Dan Marcec, der er kommunikationsdirektør i Equilar, til Financial Times.

Han tilføjer, at han vil blive meget overrasket, hvis Evan Spiegels løn for 2017 bliver overgået.

/ritzau/FINANS

I Silicon Valley er underskud et adelsmærke – men Twitter viser grænser for galskaben 

Snapchat sender moderselskab i knæ 

Investorer fastholder troen på tech-selskaber 

Snap får stryg efter gedigen skuffelse 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs