ITWatch

Frasalg af store teknologiselskaber fortsætter på Wall Street

Teknologiaktier er faldet kraftigt siden sidste uge, og tendensen fortsatte på det amerikanske aktiemarked i går.

De seneste år er det stort kun gået i en retning for teknologiaktierne på den amerikanske børs - opad. | Foto: ritzau/AP/Richard Drew

Indekset for de store teknologiselskaber, herunder Facebook og Alphabet, var udsat for en korrektion mandag, da investorerne var nervøse over for teknologi-aktierne forud for Apples regnskab senere denne uge.

Det skriver Financial Times.

Aktierne fra store teknologiselskaber, herunder gruppen kendt som Faangs (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google), har styret markedet de seneste år. En advarsel fra Facebook i sidste uge om at selskabet vil skrue ned for væksten for bruger- og reklamesalgene medførte et brutalt salg af aktier for de sociale netværk.

Inden mandag i New York havde salgene allerede spredt sig gennem teknologisektoren og påvirkede kraftigt nogle af benchmark-indeksene.

"Disse virksomheder har trodset tyngdekraften i mange år, og de begynder at komme tilbage til jorden nu," siger Michael Underhill, der er investeringschef for Capital Innovations, til Financial Times.

Teknologisektoren i S&P 500 har tabt mere end 5 pct., siden Facebook indberettede sin indtjening 25. juli. Facebook udgjorde omkring 125 mia. dollars ud af de 280 mia. dollars, som markedsværdien faldt.

NYSE Faang+ indekset, som er en udvidet gruppe fra de originale Faang-aktier, faldt med 3,7 pct. på Wall Street. Det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt med 1,4 pct.

Indtjeningen for Apple og Tesla i denne uge vil være afgørende for, om salgene fortsætter, eller om nedgangen begynder at tiltrække købere.

Steven DeSanctis, der er analytiker i Jefferies, tror, at hvis to ud af fem Faang-aktier meddeler skuffende resultater samtidig med andre vækstaktier, vil fokus skifte fra vækst til værdi.

/ritzau/FINANS

Investorer trækker sig fra amerikanske techselskaber 

Amazon overrasker med milliardfortjeneste

Facebook styrtdykker fra åbningen: 765 mia. kr. går op i røg 

Mere fra ITWatch

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs