ITWatch

Børsnoterede tech-selskaber skuffer med lave kurser

Fem nynoterede tech-selskaber ligger langt under noteringskursen på fondsbørsen, og analytiker kalder selskaberne "ikke børsmodne."

/ritzau/Mik Eskestad
Conferize er et af de selskaber, der er faldet siden børsnoteringen. Foto: /ritzau/Mik Eskestad

De vælter ind på fondsbørsen, og der er flere på vej. Små tech-selskaber har fået fat i at hente penge på børsen, når de skal sikre den fremtidige ekspansion. Men selskaberne, der allerede er noteret, klarer sig langt fra særligt gunstigt for deres investorer.

Det skriver Børsen.

Alle fem selskaber, som Børsen har gennemgået og har vurderet i forhold til den kurs, de blev noteret til, ligger langt under børsnoteringskursen.

Det drejer sig om selskaber NP Investor, Agilic, Happy Helper, Green Mobility og Conferize.

De ligger alle på en kurs, der er lavere end noteringskursen, og de er faldet med mellem 3,16 og helt op til 55,18 pct. NP Investor er det selskab, der har klaret sig dårligst.

"Flere af selskaberne mangler simpelthen at bevise deres forretningsmodel, og det gør, at flere af de her selskaber overhovedet ikke er børsmodne, for de er slet ikke store nok endnu til at gå på børsen," siger Peter Warnøe, der er investor medstifter af venture-kapitalfonden Nordic Eye.

Og fra Alm. Brand bakkes han op med vurderingen, at kvaliteten i virksomhederne er alt for lav. Alm. Brand har svært ved at finde forretningsmodellen i flere af selskaberne.

Skype-stifter: Pensionskasserne investerer for lidt i venture og vækstvirksomheder

Lars Seiers esportfirma Tricked på vej mod lukning ved en fejl

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger