ITWatch

Investorer får tab på 181 mio. kr. efter strid om it-selskab

Slagsmål om softwareselskabet TIA Technology koster blandt andet mindre dansk kapitalfond 181 mio. kr. i opgør med den store fond EQT, skriver Børsen. (Rettet)

(Dagbladet Børsen har siden rettet artiklen med denne tilføjelse: "De 181 mio. kr. er et tab, DKA Capital deler med flere andre investorer. Børsen beklager fejlen." ITWatch har derfor opdateret teksten)

Fire år efter salget af TIA Technology til EQT, så udløser salget nu en meget stor regning til sælgeren, DKA Capital samt andre investorer.

Det skriver Børsen.

Det er udløst af et langstrakt juridisk slagsmål med EQT efter salget af selskabet. Afgørelsen er faldet i en voldgiftkendelse, fremgår det af avisen. Langt hovedparten af underskuddet i den tabende kapitalfond DKA´s regnskab hidrører fra den tabte voldgiftsag, viser fondens regnskab, hvorfor man nu kan sætte beløb på tabet, skriver avisen.

Men DKA står altså ikke alene med tabet, som også rammer andre investorer i TIA.

Lars Dybkjær, der var ledende partner i DKA Capital, mens man solgte TIA til EQT bekræfter beløbet på 181 mio. kr.

"Men vi ser det som et afsluttet kapitel nu og er kommet videre fra det. Jeg har sagt flere gange, at jeg er uenig i udfaldet af sagen," siger Lars Dybkjær, der i dag er i spidsen for Gro Capital.

TIA er i bedring, efter omsætningen i selskabet er steget i løbet af 2017 til 143 mio. kr., som svarer til en stigning på 45 pct. i forhold til året før, viste selskabets regnskab for 2017.

Problemfyldt it-selskab i vendepunkt 

Kapitalfond jagter nye tech-investeringer – blandt andet robotter 

 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs