ITWatch

3D-selskab nærmer sig overskud på en halv mia kr

Med et overskud, som hastigt nærmer sig den halve mia. kr., er der er gang i hjulene for dansk 3D-selskab, som leverer udstyr til tandlægeindustrien. Men ejerne har hverken planer om at sælge selskabet eller gå på børsen.

Foto: PR/3shape

Det danske 3D-selskab 3Shape har solidt fat i tandlægeindustrien, som blandt andet har købt ind på selskabets håndscanner, der kan bruges til at scanne patientens mund. Omsætningen kom i 2017 over den forjættede mia. kr., mens bundlinjen nærmer sig en halv mia. kr.

Det skriver Børsen.

I konkrete tal, så realiserede 3Shape i 2017 et overskud på 1,6 mia. kr. mod 960 året før, mens resultatet vokser fra 250 mio. kr. i 2016 til 460 mio. kr. i 2017. Væksten drives blandt andet af en ny trådløs udgave af selskabets håndscanner, men selvom der er stor tilfredshed i firmaet, så venter man ikke at kunne holde samme vækstniveau i det igangværende regnskabsår.

"Vi håber at kunne vokse lidt på omsætningen, men slet ikke på niveau med de 60 pct. som i 2017. Og vi kommer til at kæmpe meget hårdt for at holde overskuddet på samme niveau. Det kommer formentlig til at falde lidt," siger Nikolaj Kromann Jørgensen, finansdirektør i 3Shape.

Opbremsningen skyldes blandt andet, at en del distributører har købt ind til lager i 2017, hvilket betyder det færre salg i 2018.

3shape runder 1000 ansatte og nærmer sig den forjættede milliard 

3D-selskab nærmer sig 1000 ansatte og milliardomsætning

Direktøren i 3Shape stopper efter 15 år - ejerne tager over 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs