ITWatch

3D-selskab nærmer sig overskud på en halv mia kr

Med et overskud, som hastigt nærmer sig den halve mia. kr., er der er gang i hjulene for dansk 3D-selskab, som leverer udstyr til tandlægeindustrien. Men ejerne har hverken planer om at sælge selskabet eller gå på børsen.

Foto: PR/3shape

Det danske 3D-selskab 3Shape har solidt fat i tandlægeindustrien, som blandt andet har købt ind på selskabets håndscanner, der kan bruges til at scanne patientens mund. Omsætningen kom i 2017 over den forjættede mia. kr., mens bundlinjen nærmer sig en halv mia. kr.

Det skriver Børsen.

I konkrete tal, så realiserede 3Shape i 2017 et overskud på 1,6 mia. kr. mod 960 året før, mens resultatet vokser fra 250 mio. kr. i 2016 til 460 mio. kr. i 2017. Væksten drives blandt andet af en ny trådløs udgave af selskabets håndscanner, men selvom der er stor tilfredshed i firmaet, så venter man ikke at kunne holde samme vækstniveau i det igangværende regnskabsår.

"Vi håber at kunne vokse lidt på omsætningen, men slet ikke på niveau med de 60 pct. som i 2017. Og vi kommer til at kæmpe meget hårdt for at holde overskuddet på samme niveau. Det kommer formentlig til at falde lidt," siger Nikolaj Kromann Jørgensen, finansdirektør i 3Shape.

Opbremsningen skyldes blandt andet, at en del distributører har købt ind til lager i 2017, hvilket betyder det færre salg i 2018.

3shape runder 1000 ansatte og nærmer sig den forjættede milliard 

3D-selskab nærmer sig 1000 ansatte og milliardomsætning

Direktøren i 3Shape stopper efter 15 år - ejerne tager over 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs