ITWatch

Dansk it-firma bliver pillet af børsen i USA

It-selskabet Ominto bliver afnoteret på børsen i New York. Det sker efter længere tids rod med regnskaber og afskedigelse af revisorer.

Foto: Nasdaq

Lidt over et år efter it-virksomheden Ominto blev introduceret på OTC-børsen i New York er det nu slut med tilværelsen som børsnoteret selskab. Det skriver Børsen.

Efter offentliggørelsen af afnoteringen er aktien faldet med 61 pct. og ligger nu på en kurs på 1 dollar. I forbindelse med børsintroduktionen i marts sidste år var kursen oppe på 16 dollar.

Nasdaq har gentagne gange truet Ominto med en afnotering efter it-selskabet ikke har overholdt reglerne for regnskabsaflæggelse. Nyheden om afnoteringen vækker kritik blandt selskabets aktionærer

"Det er utilgiveligt, og vi føler, at den daglige ledelse med Michael Hansen i spidsen har haft en anden dagsorden. Vi kan ikke finde ud af, hvad det skulle være, men Michael Hansen fik jo et meget stort millionbeløb, da Ominto gik på Nasdaq," siger Torben Bjørn Christensen, medejer af El-Po Invest, der er en af de største investorer i Ominto, til Børsen.

Det forventes, at afnoteringen vil blive effektueret 3. juni. Derfor vil sidste handelsdag for aktien formentlig blive 1. juni, lyder det i en pressemeddelelse på Nasdaq.com.

Ominto risikerer atter at blive afnoteret på børsen i New York 

Ominto giver dyre millionlån til opkøbt selskab 

Mere fra ITWatch

Klumme: Sådan hjælper vi generation Z godt i gang

En ny generation er på vej på arbejdsmarkedet, og dens opfattelse af det gode arbejdsliv betyder, at virksomheder bør genoverveje deres tilgang til HR og ansættelsesformer, lyder det fra Milestone Systems’ Simon Thule Viggers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs