ITWatch

Amazon og Apple i fokus i ventet grøn åbning

Tech-selskaber lægger godt fra land i formarkedet før åbningen på det amerikanske aktiemarked.

Foto: ritzau/AP/Richard Drew

Aktiefutures for de tre ledende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, stiger fredag med 0,4-0,5 pct. og indikerer en positiv åbning for de amerikanske børser, når handlen ringes i gang.

Den amerikanske jobrapport for december er inden børsåbning blevet offentliggjort, og den viste en jobskabelse på 148.000 personer mod ventede 190.000 personer blandt analytikerne adspurgt af Bloomberg News.

Både arbejdsløsheden og de gennemsnitlige timelønninger var på linje med analytikernes forventninger - henholdsvis 4,1 og 2,5 pct.

Selskabsspecifikt kan der fredag komme fokus på United Technologies, der ifølge Bloomeberg News har fået løftet sin anbefaling af finanshuset Baird til "outperform" fra "neutral", mens Bernstein har løftet kursmålet på aktien til 135 dollar 125 dollar.

Apple kan også komme i vælten fredag, efter at techselskabet torsdag efter børslukketid udtalte, at flere af selskabets produkter er påvirket af Intels sikkerhedsproblem, om end der - ind til videre - ikke er blevet konstateret nogle konkrete hackerangreb hos kunderne.

Apple-aktien lægger alligevel 0,3 pct. til kursen på det amerikanske formarked til 173,20 dollar.

Derudover kan Amazon komme under investorernes lup. Selskabet har ifølge en kilde med kendskab til planerne tænkt sig at byde på rettighederne til at sende engelsk Premier League-fodbold, når der afholdes auktion om dem senere i år, skriver Bloomberg News.

I formarkedet stiger aktien med 0,3 pct. til 1213,29 dollar.

/ritzau/FINANS

Vestager åbner for regulering af internationale tech-selskaber 

Amazon sidder tungt på fremtidens platform – nu gælder det om ikke at blive opslugt 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs