Topchef i Rigspolitiet afviser tiltale om korruption

I 2009 blev han kåret som "Årets It-chef", men nu forsvarer 50-årig mand sig imod anklager om bestikkelse.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU

Da den daværende it-direktør i Rigspolitiet i november 2014 fløj til Dubai og så racerløb, lod han sig "smøre" af tre mænd, der ønskede at levere udstyr til politiet.

Det er påstanden fra Bagmandspolitiet i en stort anlagt sag om bestikkelse ved Retten i Glostrup. Anklagerne hævder, at formålet med at give flybilletter på businessclass, hotel, restaurantbesøg og billetter til Formel 1 blandt andet var, at politiet skulle spejde efter et nyt selskab, 3Ait, når det gjaldt indkøb af computere.

Få måneder efter rejsen, i foråret 2015, stod kampen mellem Atea og 3Ait, da Region Sjælland præsenterede et stort it-udbud. Og i den forbindelse stod Rigspolitiet og andre offentlige myndigheder klar på sidelinjen.

Men den tidligere topchef gik slet ikke op i udfaldet af dysten, forsikrer han under en afhøring torsdag i Retten i Glostrup.

"Jeg var ligeglad med, hvem der vandt det udbud. Jeg var interesseret i at købe noget ordentligt udstyr til politiet," siger han.

Da han i november 2014 rejste til Dubai med de tre mænd fra 3Ait, var det slet ikke afgjort, om Rigspolitiet kunne komme med i udbuddet. Det faldt først på plads senere, oplyser han. Men i givet fald ville det være folk i en anden afdeling i Rigspolitiet, indkøbsafdelingen, som skulle stå for den praktiske kontakt.

"Jeg har aldrig troet, at 3Ait kunne blive leverandør," siger han.

Undervejs i retsmødet præsenterer anklagerne den tiltalte for retningslinjer for offentligt ansatte. For eksempel denne regel fra Rigspolitiet om, at man ikke må modtage gaver: "Dette gælder både gaver i form af fysiske gaver og ydelser som flyrejser, hotelophold, koncertbilletter, restaurationsbesøg o.l.", hedder det.

Da hans forsvarer, advokat Mikael Skjødt, tænder for mikrofonen i retslokalet, gælder højtlæsningen andre emner. For eksempel en journalistisk artikel om dengang, da den tiltalte i 2009 fik den prestigefyldte pris som "Årets It-chef" for sin store indsats i Region Sjælland, hvor han var ansat før et skifte til Rigspolitiet. 

"Jeg var meget benovet," siger han.

Også en stærkt rosende omtale af den tiltalte i en pressemeddelelse fra Region Sjælland gengives i detaljer.

I retsmødet fredag ventes anklagerne blandt andet at afspille politiets telefonaflytninger, som skal kaste mere lys over rejsen til Dubai.

/ritzau/

Atea-sagen: It-chef i region bad om dyrt stads i gave

It-chef i Atea-sagen: IBM og CSC-aftaler var lidt ligeså ulovlige 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea