ITWatch

Skatteministeriet henter chef til ny it-styrelse

Når Skat bliver nedlagt, skal der oprettes en styrelse udelukkende for it. Nu er der kommet navn på chefen.

Foto: Mie Brinkmann/Polfoto/Arkiv

Skatteministeriet har hyret Andreas Berggren til at være ny direktør for den kommende it-styrelse, der bliver skabt, når Skat splittes op, skriver Computerworld.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som enheden kommer til at hedde, skal stå for drift, udvikling og vedligehold af alle nyt it-systemer i skattevæsenet og kommer til at beskæftige omkring 1000 medarbejdere.

Andreas Berggren har tidligere været fuldmægtig, specialkonsulent, chefkonsulent og kontorchef i Finansministeriet og kom i 2012 til Skatteministeriet som afdelingschef.

Den statskundskabsuddannede embedsmand har også haft en afstikker til det private erhvervsliv som senior manager i Deloitte.

I alt oprettes der syv nye styrelser, når Skat nedlægges, og hvor flere rykker ud af hovedstaden, vil Udviklings- og Forenklingsstyrelsen have til huse i København.

Chef i Skat skal forhindre nye EFI-skandaler

Skat nedsætter kommission til at kulegrave Efi-forløbet 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs