Garvet jurist skal holde skansen efter Lars Frelle-Petersens exit

Planen var en karriere i det private erhvervsliv, men i 11. time besluttede Rikke Hougaard Zeberg sig for at blive embedsmand. Nu er hun konstitueret som direktør for Digitaliseringsstyrelsen.
Rikke Hougaard Zeberg har været i Digitaliseringsstyrelsen siden 2012. | Foto: Agnete Schlichtkrull
Rikke Hougaard Zeberg har været i Digitaliseringsstyrelsen siden 2012. | Foto: Agnete Schlichtkrull

Som 24-årig og nyudklækket erhvervsjurist fik Rikke Hougaard Zeberg i 1996 tilbudt en stilling som international skatteretsekspert i advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers.

Vejen var banet for en karriere i det private, men efter at have mærket efter takkede hun nej og søgte i stedet en stilling som fuldmægtig i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. I dag er hun konstitueret direktør for Digitaliseringsstyrelsen.

Altinget har lavet et længere portræt af den nye direktør for statens digitale maskinrum, og det er en jurist med bred erfaring fra styrelser og departementer, som overtager rorpinden fra Lars Frelle-Petersen.

Hun har været i Digitaliseringsstyrelsen siden 2012 som vicedirektør og har dermed allerede haft fingrene nede i en bred vifte af digitaliseringsspørgsmål - som forhandlingen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, der faldt på plads sidste år, og drift af systemer som NemID.

Som erhvervsjurist har Rikke Hougaard Zeberg en noget anden baggrund end sine kolleger, og det ser hun som en klar fordel. Særligt, da hun ved årtusindeskiftet kom til Finansministeriet:

"Jeg oplevede, at jeg tit havde et andet syn på tingene end dem, der var uddannet cand.scient.pol. og cand.polit. Derfor begyndte jeg at udfordre den måde, man gjorde tingene på, ved at stille spørgsmål til det bestående," siger hun til Altinget og forklarer, at hun stadig i dag forsøger at holde den praksis ved lige:

"Jeg mener, at man skal udfordre for at forandre."

Branchen jubler over Lars Frelles jobskifte

Frelle: Derfor skifter jeg til Finansministeriet

Her er Lars Frelles nye job i Finansministeriet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også