ITWatch

Bill Gates står til at miste titlen som verdens rigeste

Bill Gates er ved at blive overhalet som verdens rigeste og udfordreren er også en af giganterne indenfor it-verdenen.

Microsoft-stifteren Bill Gates har i flere år rangeret som verdens rigeste.

Den titel er dog i fare, da Amazons topchef, Jeff Bezos, "kun" er fem mia. dollar fra at overtage tronen med en formue på 86,4 mia. dollar (576 mia. kr.), skriver Dagens Industri.

Amazons aktie er i år steget med 33 pct., og efter opkøbet af den amerikanske fødevarekæde Whole Foods sidste fredag er Amazons aktiekurs steget med 2,4 pct. med udsigt til en opadgående tendens. Handlen har forhøjet Jeff Bezos formue med 1,8 mia. dollar (12 mia. kr.).

Ifølge Bloombergs daglige Billionaries Index sidder Bill Gates på førstepladsen blandt de superrige med en formue på 89,7 mia. dollar (598,5 mia. kr.) og derved mangler Jeff Bezos altså at tilføje lidt over 5 milliarder dollar (33,4 mia. kr.) for at indtage tronen.

Der er ifølge Dagens Industri gode chancer for topchefen, da Bill Gates agter at forære en stor andel af sin formue til velgørenhed.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs