ITWatch

It-bosser dominerer pengeliste: Amazon-ejer er verdens næstrigeste

Amerikaneren Jeff Bezos er krøbet op ad verdensranglisten over de personer med den tykkeste tegnedreng og er nu kun overgået i formue af Bill Gates. Stigningen i Amazon-aktien har bidraget til den øgede formue.

Jeff Bezos kan nu kalde sig verdens næstrigeste person ifølge en opgørelse fra Bloomberg.

På top fem over verdens rigeste mennesker ligger der tre it-folk: Microsoftguruen Bill Gates er nummer et, Amazon-bossen Jeff Bezos er nummer to og på en femteplads troner Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

Det er Bloomberg, der dagligt laver listen over personer med de største formuer, og nu er det altså lykkedes Bezos at overhale mediemogulen Warren Buffet som verdens næstrigeste.

Det er Amazons stigende aktiekurs, der har løftet chefen op ad ranglisten. Ifølge Bloomberg er Bezos formue på knap 77 mia. dollar (534 mia.kr.), mens Buffet er god for 75 mia. dollar (520 mia.kr.).

Gates ligger fortsat solidt på førstepladsen med en samlet formue på 86 mia. dollar (596 mia.kr.).

Noget længere nede ad listen finder vi den eneste dansker i top 200, nemlig Kjeld Kirk Kristiansen. Kristiansen, der som bekendt var chef for Lego fra 1979 til 2004 og barnebarn af Lego-stifteren Ole Kirk Christiansen, har en formue på knap 11 mia. dollar (76 mia. kr.). Hans skattekiste er i øvrigt vokset med knap 600 mio. dollar (4,2 mia. kr.) alene i år ifølge Bloomberg.

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs