ITWatch

Fyret Conferize-direktør: Vi var bagud i forhold til vores salgsmål

Martin Morsing Larsen blev i sidste uge fyret som direktør i det kriseramte it-selskab Conferize. Han startede i selskabet i februar og har brugt tiden i direktørstolen på at lægge en ny salgsstrategi. "Jeg er selvfølgelig ked af ikke at have muligheden for at følge planen til dørs," siger han til ITWatch.

Foto: Conferize/PR

Hvis det stod til Martin Morsing Larsen, var han stadig adm. direktør i Conferize, men sådan ligger landet ikke.

I sidste uge meddelte selskabet, der står bag et event management system, at bestyrelsen havde besluttet at afskedige topchefen.

"Resultaterne i Conferize A/S har de forgangne måneder ikke levet op til forventningerne," lød det.

I dag fortæller Martin Morsing Larsen til ITWatch, at det ikke er efter eget ønske, at han ikke længere er en del af it-selskabet.

"Nej, det er det ikke. Jeg har været med til at tegne en plan og lave en strategi, og den vil jeg selvfølgelig altid gerne være med til at eksekvere på," siger han.

"Men det er bestyrelsens ansvar at tage de beslutninger, de finder, er rigtige at tage. Og hvis de mener, at det her var det rigtige at gøre, så respekterer jeg, at de tager den beslutning." 

Er du overrasket over beslutningen?

"Det vil jeg ikke kommentere på."

Fokus på salg

Martin Morsing Larsen tiltrådte som adm. direktør i Conferize 1. februar i år. Inden da havde selskabet haft en turbulent tid med en række krise, som ITWatch har beskrevet i en artikelserie, som du kan læse her.

Udfordringerne bød blandt andet på knas i ledelsen og en forsvindende lille omsætning. For et år siden kulminerede problemerne, og den tidligere hovedaktionær Lars Kolind besluttede sammen med den daværende bestyrelse, at man lukkede selskabet ned.

Kort tid efter meldte Mads Verner Jørgensen sig dog på banen som ny hovedaktionær via sit holdingselskab Blue Horizon Investment, og Conferize fik mulighed for at køre videre.

Da Martin Morsing Larsen tiltrådte som direktør, var den første opgave at lægge en strategi for selskabet. Hovedoverskriften blev salg, fortalte han tilbage i april.

"Vi har en stabil platform, så det vigtigste, vi skal nu, er grundlæggende at levere nogle kunder. Det er helt klart den store opgave," sagde Martin Morsing Larsen til ITWatch.

Det nye salgsfokus blev dog ikke afspejlet i de regnskabstal, som selskabet kunne præsentere i august. Conferize havde omsat for 0 kr. i første halvår af 2021, og underskuddet lød på 5,3 mio. kr.

Det var dog ikke noget, som bekymrede bestyrelsesformand Claus Bretton-Meyer.

"Der skal være en tid til at gennemføre omstillingen. Det er naivt at forestille sig, at det skulle ske fra den ene dag til anden," sagde formanden til ITWatch.

"Vi var bagud"

Dengang var meldingen, at der skulle være plads til tålmodighed, og at det kun kunne gå én vej – fremad.

Men nu – under to måneder efter – er tålmodigheden tilsyneladende sluppet op hos bestyrelsen, og man har valgt at sige farvel og tak til direktøren.

Martin Morsing Larsen understreger overfor ITWatch, at han respekterer bestyrelsens beslutning.

Fulgte I den plan, der var lagt, eller hvordan ser du det?

"Jeg deler bestyrelsens betragtning i, at vi var bagud i forhold til de salgsmål, vi havde sat os for," siger han.

"Ingen havde forventet, at vi skulle begynde at sælge i første halvår. Vi brugte tiden på at få restruktureret selskabet og få rejst kapital, og det blev vi færdige med i maj/juni. Og så gik vi i gang (med salget, red.) jævnfør planen."

Jeg er selvfølgelig ked af ikke at have muligheden for at følge planen til dørs.

Martin Morsing Larsen, tidligere adm. direktør i Conferize

Den fyrede direktør peger på, at selskabet siden juni har fokuseret skarpt på det vigtigste – nemlig at hive kunder ombord på platformen.

"Og vi har da fået kunder ombord, så det er fint. Men der er ikke kommet den volumen, vi i virkeligheden havde håbet på i løbet af de fire måneder, hvor der også har været en sommerferieperiode."

Er du ærgerlig over, at situationen er, som den er nu?

"Jeg vil ikke bruge ordet ærgerlig. Men jeg er selvfølgelig ked af ikke at have muligheden for at følge planen til dørs. Men hvis bestyrelsen ønsker noget andet, så synes jeg også, at det er vigtigt, at de tager hånd om det, de vil gøre, og det respekterer jeg."

Ved du, hvad du skal nu?

"Nej. Nu tager jeg lige en ganske kort tænkepause," siger Martin Morsing Larsen og fortsætter:

"Jeg kan mærke, at der er masser af energi til at lave noget andet, så der kommer helt klart til at ske noget. Men jeg holder lige en uge eller tos pause, og så finder jeg noget andet at komme i gang med."

ITWatch har forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Claus Bretton-Meyer, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Aktieanalytiker: Ikke de store forventninger til Conferize

Conferize fyrer chefen efter et halvt år

Conferize-formand: Det kan kun gå én vej – frem 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs