ITWatch

Efter stort hackerangreb: Partier kræver, at flere tilkobles spiontjenestes overvågning

Kun seks private virksomheder er tilsluttet statens sensornetværk mod cyberangreb. Derfor er det sværere at få overblik over et stort hackerangreb, der for nylig ramte Danmark.

Foto: Finn Frandsen

Efter et af de hidtil mest alvorlige hackerangreb mod Danmark kræver flere partier en undersøgelse af, hvorfor kun seks private virksomheder er tilsluttet det statslige sensornetværk, som er myndighedernes afgørende redskab til at opdage, afværge og opspore avancerede cyberangreb og spionagetrusler.

Både De Radikale og Dansk Folkeparti udtrykker dyb bekymring over den manglende tilslutning, der har gjort det vanskeligere for den danske efterretningstjeneste at få det fulde overblik over det avancerede Solarwind-hackerangreb, der har ramt 30 centrale danske myndigheder og virksomheder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Cisco registrerer ny proforma-direktør

Den fratrådte Cisco-direktør Carsten Videkrantz har i længere tid stået som aktiv direktør i CVR-registeret, men nu er der ifølge registeret en ny mand i spidsen for virksomheden. Overfor ITWatch understreger Cisco, at den nye direktør er midlertidig.

Telenor fylder rundt: Spår store forandringer i fremtiden

I dag er det 30 år siden, at det daværende Sonofon slog dørene op. Undervejs har der været heftig turbulens og forandringer - men fremtiden tilhører mobilbranchen, slår topchef Lars Thomsen fast i dette fødselsdagsinterview, hvor han samtidig kommer med en vild forudsigelse for 5G.

It-selskab i udbrud: Omsætningen stikker af

Advania oplevede i 2021 en omsætningsvækst på 60 pct. fra året før, og på bundlinjen kan det også ses, hvor resultatet ender på næsten 13 mio. kr. mod 1,4 mio. kr. året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs