ITWatch

Efter stort hackerangreb: Partier kræver, at flere tilkobles spiontjenestes overvågning

Kun seks private virksomheder er tilsluttet statens sensornetværk mod cyberangreb. Derfor er det sværere at få overblik over et stort hackerangreb, der for nylig ramte Danmark.

Foto: Finn Frandsen

Efter et af de hidtil mest alvorlige hackerangreb mod Danmark kræver flere partier en undersøgelse af, hvorfor kun seks private virksomheder er tilsluttet det statslige sensornetværk, som er myndighedernes afgørende redskab til at opdage, afværge og opspore avancerede cyberangreb og spionagetrusler.

Både De Radikale og Dansk Folkeparti udtrykker dyb bekymring over den manglende tilslutning, der har gjort det vanskeligere for den danske efterretningstjeneste at få det fulde overblik over det avancerede Solarwind-hackerangreb, der har ramt 30 centrale danske myndigheder og virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Anja Monrad får ny topstilling i Dell

Fremover skal danske Anja Monrad stå i spidsen for Dells forretning i Vesteuropa. Hun kommer fra en stilling som direktør for Øst- og Centraleuropa i samme selskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs