ITWatch

Columbus-chef om sin fyring: "15 minutter efter sad jeg på cyklen på vej hjem"

Thomas Honoré kalder i dag sin fyring som topchef for Columbus for "nærmest en gave", men den kom som et chok, da rigmanden Ib Kunøe sendte ham ud ad døren. Nu er Honoré klar til et nyt kapitel som formand for en digital børskandidat, der skal hente penge til et internationalt sats.

Thomas Honoré, tidligere topchef for Columbus. | Foto: PRIVATFOTO

Der var kort proces, da rigmand og bestyrelsesformand for Columbus, Ib Kunøe, fyrede Thomas Honoré som Columbus-topchef.

Fyringen kom som et chok, fortæller Thomas Honoré lige ud.

"Jeg var overrasket og uforstående. Jeg havde så travlt med så meget, vi var på vej igennem coronaen og kunne se resultaterne forbedres, så jeg var overrasket over timingen," siger Thomas Honoré til ITWatch.

Kom det bag på dig?

"Ja, det gjorde det. Det var ikke noget, jeg selv havde valgt. Ib og jeg satte os ned og talte om det, og så sagde vi farvel. 15 minutter efter sad jeg på cyklen på vej hjem. Så det gik hurtigt, men sådan er det," siger han.

Han kunne se, at mens han sad på cyklen på vej hjem, udsendte Columbus en meddelelse om, at han var fortid. Det var 27. august i år.

Den hed bare: "CEO & President Thomas Honoré is leaving Columbus A/S"

Er det normalt, at det går så hurtigt?

"Det skete for mig, men det er første gang, jeg er blevet fyret. Når jeg har sagt farvel til folk, har jeg gjort det anderledes. Men jeg respekterer det helt og fuldt."

Der tænkte jeg: 'Wow, hvad skete der lige der?'

Thomas Honoré

Hvad tænkte du på vej hjem på cyklen?

"Der tænkte jeg: 'Wow, hvad skete der lige der?'," siger Thomas Honoré.

Det rigtige

Men han er nået frem til, at det var det rigtige.

"Kunøe har jo ret til at gøre det, og jeg havde været der ni år, så det var måske tiden for mig at komme videre. Min fyring var nærmest en gave. Nu dukker der en masse nye muligheder op. Der har vist sig mange nye opgaver," siger Thomas Honoré og tilføjer:

"Timingen var god for mig. Det var ikke mit valg, men det har vist sig at være godt."

Han er i dag videre og godt videre, siger han.

Han har taget hul på livet efter Columbus, og Thomas Honoré træder nu ind som formand i et lille tech-selskab, der er på jagt efter kapital på First North-børsen. Selskabet hedder Nexcom og skal noteres 29. januar næste år.

Foto: Privatfoto.
Foto: Privatfoto.
 

Det producerer software-robotter og kunstig intelligens til brug i kundeservicecentre.

"Det skal jeg arbejde med på. Jeg arbejder med ledelsen, og jeg arbejder med strategien for noteringen," siger Honoré.

Nexcom har en stribe teleselskaber som kunder, da de har store kundeservicecentre. Deres kundeservice får mange henvendelser på mange kanaler, der så sendes igennem Nexcoms software.

Hvad er din rolle?

"Den er at få selskabet på First North sammen med ledelsen. Vi skal have på plads, hvad der skal til af governance, hvordan ledelsen skal håndtere forløbet," siger han.

Skal hente penge

Børsnoteringen sker for at rejse kapital til en international ekspansion.

"De skal hente 30 mio. kr. på børsen til den fremtidige vækst. Det er i dag et dansk baseret selskab, der skal ud internationalt. De har kunder i USA og Asien, men de er kun repræsenteret som sådan herhjemme," siger han og tilføjer, at mange har fortegnet aktier.

AI og robotics er det helt store, som mange investorer vil med ind over.

Thomas Honoré

"AI og robotics er det helt store, som mange investorer vil med ind over."

Honoré arbejder primært som rådgiver for ledelsen, der trækker det store læs, som han siger.

Er du selv investor?

"Ja, det er jeg. Jeg har købt aktier i selskabet."

Honoré afviser ikke flere bestyrelsesposter. I dag er han også i Rambølls bestyrelse.

Skal du igen være direktør for et selskab?

"Det er for tidligt at sige endnu. Jeg kan gå ind i et nyt direktør-job, men jeg kan også fortsætte som investor og bestyrelsesmedlem."

Vil blive i tech

Han fortæller, at han ingen planer har om at skifte spor.

"Jeg skal lave det her, som jeg ved noget om. Børsnoterede selskaber, disruption, teknologi. Og jeg ved ikke, om jeg skal gå ind i en stor direktørstilling eller måske ind i en startup, en turnaround, ekspansion og så videre."

Vi har set eksempelvis tidligere Microsoft-chef Peter Colsted gå ind og arbejde med kapitalfonde. Var det noget for dig?

"Ja, det kunne man sagtens forestille mig. Det er netop de opgaver, de arbejder med, som jeg går efter."

Hvad har du med fra Columbus?

"Meget, rigtigt meget. For ni år siden startede jeg med at gennemføre en turnaround, så gennemførte vi en ekspansion og endelig en fokusstrategi, så jeg har virkelig fået meget."

Thomas Honoré fortæller endelig, at hans forhold til Kunøe i dag er fint. De har arbejdet sammen i mange år, og han betegner kemien som god – trods den overraskende og hurtige fyring.

Derfor er Ib Kunøe ikke bange for at brokke sig over aktiekursen

Columbus-formand: Jeg mener at selskabet er meget værd  

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs