ITWatch

Netcompany ansatte direktør med sag om seksuel krænkelse i bagagen

Netcompany hyrede højtstående direktør forud for selskabets børsnotering, på trods af at vedkommende var blevet afskediget fra sit tidligere job på grund af sag om seksuel krænkelse.

Topchef i Netcompany, André Rogaczewski. | Foto: Casper Dalhoff/ERH

Netcompany med André Rogaczewski i spidsen valgte at ansætte en højtstående direktør, selvom vedkommende et halvt år forinden var blevet fyret fra sin tidligere stilling som følge af en sag om seksuel krænkelse, skriver Berlingske.

Den seksuelle krænkelse skete til en julefrokost og fik omgående konsekvenser, da den pågældende person, som indtil da var ansat i en ledende stilling i et børsnoteret selskab, i løbet af samme weekend blev afskediget.

Netcompany-topchefen fortæller, at han var bekendt med sagen forud for ansættelsen, men sammen med et headhunterbureau vurderede it-selskabet, at vedkommende var en kvalificeret og professionel kandidat.

"Vi kendte jo godt til sagen, men vi vurderede, at han havde begået en enkeltstående fejl, som var, at han ikke overholdt det etiske regelsæt i den virksomhed, som han var ansat i," siger André Rogaczewski til Berlingske og fastslår, at Netcompany griber ind over for alle former for chikane og upassende adfærd.

Kvindelige tech-iværksættere oplever forskelsbehandling fra investorer på grund af deres køn 

ITB-direktør: "Vi krænker folk hver dag" 

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs