ITWatch

Trods fejl på stribe har Rigspolitiets it-chef modtaget store bonusser

Chefen for Rigspolitiets it-afdelingen har de seneste fire år modtaget bonusbetalinger på 460.000 kr. Samtidig har politiet været plaget af alvorlige it-fejl som teledatasagen.

Foto: Rigspolitiet

460.000 kr. er der fra 2016 til 2019 blevet udbetalt i bonus til chefen for Rigspolitiet it-afdeling, skriver Berlingske med henvisning til ny opgørelse i et Folketingssvar fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

Bonusbetalingerne er sket, mens Rigspolitiets it-systemer har været skyld i alvorlige fejl – blandt andet i teledata som har været brugt som beviser i retssager – og justitsministeren vil nu arbejde på at afskaffe resultatløn i politiet.

"Jeg tror grundlæggende ikke på at drive ledelse gennem resultatløn. Derfor har jeg bedt Justitsministeriet se på mulighederne for at afskaffe brugen af resultatløn på ministeriets område," fremgår det af svaret til Folketinget ifølge Berlingske.

Udbetalingerne af bonus er ikke nødvendigvis udelukkende gået til Lars Ole Dybdal, der har været it-direktør i Rigspolitiet siden marts 2016, fremgår det af opgørelsen, som peger på, at pengene også kan være udbetalt til hans forgænger på posten for tidligere præstationer.

Rigspolitiets it-besparelser møder bekymring fra flere sider

TDC har hovedrolle i en ny sag om persondatabrud: Politikere efterlyser bedre tilsyn med teleselskaber

Teleselskab: Vi blev bedt om at tie i sag om sms-læk

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger