ITWatch

Atea's HR-chef slås mod møgsager i rekruttering

Trods sager om bestikkelse, så siger HR-chef i Atea, at man er lykkes med at tiltrække og fastholde gode folk, skriver Børsen.

Foto: Niels Hougaard/ERH

Trods bestikkelsessager, så er det, ifølge Atea's HR-chef, lykkes at både tiltrække og holde fast i ellers efterstræbte it-folk i Atea, skriver Børsen.

Gennem en målrettet indsats siger Annette Otto, der er HR-chef, at man er lykkes med det, hun i avisen kalder det umulige i et arbejdsmarked, hvor it-folk er en mangelvare.

Hun lagde en ny HR-strategi i 2016, mens møgsagerne kulminerede.

"Vi var pressede kommunikationsmæssigt og resultatmæssigt. Vi var pressede på stort set alle områder, da vi gik i gang," siger Annette Otto til avisen.

Den såkaldte Atea-sag har ellers kastet skygger mange steder. Afsløringerne af, at Atea-ansatte bestak offentligt ansatte, har i dag ført til, at straffene for tilsvarende sager skal skærpes. Det mener S-regeringen.

Det fremgik af et svar fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) til Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde.

Konkret har regeringen udvidet kommissoriet for en arbejdsgruppe, der blev nedsat af den daværende borgerlige regering i 2018 som direkte konsekvens af it-selskabet Ateas dom for bestikkelse. Det indebærer, at arbejdsgruppen skal se på, om man kan inddrage paragraf 79 i straffeloven, der handler om såkaldt rettighedsfrakendelse.

"Arbejdsgruppen skal vurdere rækkevidden af denne bestemmelse i udbudsretlig sammenhæng og på den baggrund overveje, om der kan være grundlag for at indføre en særlig hjemmel til, at domstolene i forbindelse med visse strafbare forhold kan udelukke virksomheder fra deltagelse i udbudsforretninger i en af retten fastsat periode," fremgår det af kommissoriet.

Flere politikere vil udpege ny tech-ambassadør

Nets på vej med massefyringer: Hver ottende medarbejder skal væk

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger