ITWatch

Flere politikere vil udpege ny tech-ambassadør

Både de Radikale og Venstre mener, at der bør udpeges en erstatning for Casper Klynge, der har skiftet jobbet som tech-ambassadør ud med en stilling hos Microsoft.

Ida Auken (RV) mener, at der skal udpeges en ny tech-ambassadør. | Foto: Jens Dresling

Den digitale dagsorden får kun større betydning, og derfor bør Danmark også have en tech-ambassadør i fremtiden, siger flere politikere til Berlingske.

"Regeringen burde vise lidt fremsynethed og udpege en ny tech-ambassadør med et stærkt mandat," siger Ida Auken, it-ordfører hos de Radikale, som reaktion på, at Casper Klynge er stoppet efter lidt mere end to år på posten.

I stedet skal han arbejde hos Microsoft med ansvar for it-selskabets officielle anliggender og politiske arbejde på tværs af landene i Europa

Ida Auken bliver bakket op af Venstres udenrigsordfører Micheal Aastrup Jensen, der mener, at Danmark "helt klart" skal fortsætte med at have en diplomat placeret i Silicon Valley. Det har ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

ITWatch har spurgt Udenrigsministeriet, om der vil blive udpeget en ny tech-ambassadør. I et skriftligt svar lyder det fra direktør for organisation og borgerservice Erik Brøgger Rasmussen:

"Jeg glæder mig altid, når en af Udenrigsministeriets medarbejdere får en god stilling udenfor ministeriet. Så det er helt naturligt at sige tillykke til Casper med den nye stilling. Den teknologiske udvikling ruller videre, så tech-dagsordenen vil også fremover være relevant."

Da Casper Klynge havde siddet i et halvt år fortalte han, at det havde været svært at få opbygget netværk og partnerskaber med de store it-firmaer på den amerikanske vestkyst.

"Det har ikke været uden udfordringer. Det jeg vil være ærlig at sige," konstaterede tech-ambassadøren i et længere interview med ITWatch.

Dansk tech-ambassadør stopper

Danmarks it-ambassadør kæmper for at sparke døre ind hos visse tech-giganter

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs