ITWatch

Manden bag Netcompany kender samfundets bagside fra opvæksten

André Rogaczewski, bag it-succesen Netcompany, tager Berlingske med tilbage til opvæksten som polsk flygtningebarn i 1970'ernes Aalborg Øst, der har formet ham til den person, han er i dag.

Ritzau Scanpix/Philip Davali
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Sammen med to partnere grundlagde André Rogaczewski Netcompany i 1999. I dag har it-selskabet 2000 medarbejdere i fem lande og hovedkvarter i København. Den 50-årige direktør voksede op dog op langt fra pomp og pragt i 1970ernes Aalborg Øst, hvor han var polsk flygtningebarn.

Det skriver Berlingske, som har været med it-direktøren tilbage til barndommen for at undersøge, hvad der formede mønsterbryderen.

André Rogaczewski fremhæver under besøget blandt andet en tunnel under en dobbeltsporet vej, som førte ud til boligblokkene, hvor han boede.

"Her på hjørnet byttede jeg nogle LP-plader til en ZX81-computer. På den programmerede jeg mit første computerspil. Mine venner var helt oppe at køre over det. Det var sådan, jeg lærte at være til gavn. Mine forældre gav mig meget ansvar tidligt. Jeg stod op hver dag klokken fire om morgenen og cyklede ind til Aalborg for at gå ud med morgenavisen på adresserne inde i byen. Penge var altid vigtige for mig, så jeg kunne nå et niveau, hvor jeg var økonomisk uafhængig. Det vil jeg ikke lyve om," siger André Rogaczewski til avisen.

Netcompany-boss efter britisk opkøb: Brexit uden betydning

Netcompany-opkøb kan komme om et par måneder

Netcompanys topledelse øger lønnen med mere end 100 pct.

Netcompany runder to mia. i omsætning og vokser med 750 nye ansatte

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger