ITWatch

TDC-ejere får kvindelig topchef

Den kommende topchef har i flere år været en af de bedst betalte ledere i sit hjemland.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Den australske inversteringsbank Macquarie, som er blandt de nye ejere af TDC, får til november ny chef. Det er den 56-årige Shemara Wikramanayake, som bliver bankens første kvindelige leder.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen omtales Macquarie som "Millionaire’s Factory" (på dansk Millionærfabrikken), og Shemara Wikramanayake har i høj grad bidraget til bankens pæne resultater. Wikramanayak har indtil nu ledet en afdeling i banken, som har stået for godt to tredjedele af Macquaries indtjening. 

De imponerende resultater er blevet belønnet med en af de højeste lønninger blandt austalske topledere, og Wikramanayake tjente i 2017 godt 80 mio. kr. hos Macquarie.

Udnævnelsen af Shemara Wikramanayake kommer ikke som en overraskelse blandt analytikere og investorer, som længe har spået Wikramanayake til at blive bankens kommende CEO. Hun afløser Nicholas Moore, som har stået i spidsen for Macquarie i de seneste 10 år. 

TDC's strategi efter frasalg undrer analytikere

TDC siger farvel til godt en femtedel af tv-forretningen med norsk frasalg 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs