ITWatch

Analytiker: Get-salg kan blive bøvlet at få godkendt

Telias historik i Norge viser, at selskabet har købt op for at fastholde indtjeningen frem for at skærpe konkurrencen, påpeger teleanalytiker. Derfor kan det blive sværere end som så for TDC at få godkendt salget af Get til Telia, skriver Berlingske Business.

Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Beck

Det kan blive bøvlet for TDC, at få godkendt salget af sit norske datterselskab Get for 16,5 mia. kr. til konkurrenten Telia. Det vurderer teleanalytiker John Strand overfor Berlingske Business.

Han peger på, at Telia historisk har købt meget op i Norge, og hver gang har brugt opkøbene til at fastholde indtjeningen i stedet for at skærpe konkurrencen.

"Derfor bliver denne handel, som er så vigtig for TDC, ikke så nem at få godkendt, som nogle tror. Den vil tage tid, blive rimelig kompleks og - viser erfaringen fra tidligere opkøb - koste køberen, altså Telia, penge. Jeg har spurgt TDC, om TDC er med til at betale regningen, hvis konkurrencemyndighederne kræver en høj pris for at sige ja til opkøbet, men det vil TDC ikke svare på," forklarer John Strand overfor Berlingske Business.

TDC oplyser, at frasalget i Norge vil give en gevinst efter skat på 5 mia. kr.

TDC taber forhandlingsstyrke på tv-området med Get-salg

Telia har stadig økonomiske muskler til at købe Bonniers tv-forretning

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs