ITWatch

Tidligere ministre med erhvervsbaggrund: Ahlers skal vænne sig til et lavere tempo

Landets nye forsknings- og undervisningsminister Tommy Ahlers skal vænne sig til, at tingene foregår langsommere i politik end i erhvervslivet. Sådan lyder det fra to tidligere ministre, som begge kom på tinge med en erhvervskarriere i bagagen.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Mens flere parter roser valget af Tommy Ahlers som ny forsknings- og undervisningsminister, og de kvaliteter han bringer fra sin tid som investor og erhvervsmand, så vil den nye rolle uden tvivl betyde et mærkbart skifte i forhold til Ahlers' hidtidige arbejdstempo. Det konstaterer to tidligere ministre, som fik ministeransvar efter en aktiv erhvervskarriere.

Det skriver Berlingske Business.

Ahlers vil nemlig skulle affinde sig med, at det politiske liv og bureaukratiet fungerer i et væsentligt lavere tempo, end i erhvervslivet, hvor det at træffe hurtige beslutninger og eksekvere kan betyde forskellen på millionoverskud eller bragende røde tal.

"Jeg skulle i den grad vænne mig til, at det hele går langsommere, og det skal Tommy Ahlers nok også. Han har været vant til at træffe beslutninger rigtigt hurtigt. Det er bare et tungt system, som han bliver en del af. Men det er jo også et sted, hvor han kan gøre en stor forskel. Så der er lys for enden af tunnelen, og jeg håber, at han kan holde gejsten oppe," siger Carina Christensen som fra 2006 til 2010 havde tre ministerposter for Konservative efter at have ledet familiens møbelfabrik i Middelfart.

Den opfattelse deler Charlotte Sahl-Madsen, som efter en karriere som direktør i Danfoss Universe i 2010 blev minister for videnskab, teknologi og udvikling for Konservative. Begge er de dog enige om, at Ahlers med sin erhvervskarriere kan være med til at præge den politiske linje positivt blandt andet i forhold til at skabe en længerevarende strategi, som ikke blot reagerer på problemer her og nu.

Tommy Ahlers forlader Vækstfonden 

Regeringens nye minister og iværksætter bringer mulige interessekonflikter med sig 

Topledere: Mangel på talent truer digital transformation 

Startup mister Ahlers som bestyrelsesmedlem  

Mere fra ITWatch

Klumme: Sådan hjælper vi generation Z godt i gang

En ny generation er på vej på arbejdsmarkedet, og dens opfattelse af det gode arbejdsliv betyder, at virksomheder bør genoverveje deres tilgang til HR og ansættelsesformer, lyder det fra Milestone Systems’ Simon Thule Viggers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs