ITWatch

Debat: EU har brug for et skattesystem tilpasset globale internetgiganter

OECD's løsninger kan ikke stå alene, når det kommer til at skabe et effektivt og retfærdigt skattesystem til den digitale tidsalder. Derfor bør EU gå forrest, mener SF's skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Globale mastodonter som Google er blevet kritiseret for at betale forsvindende lidt i selskabsskat i Europa i forhold til deres milliardomsætning. | Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix

Selvom de store multinationale techselskaber hvert år omsætter for milliarder i Europa, er deres skattebetalinger anderledes jordnære. Derfor er det nødvendigt, at EU arbejder på at skabe fremtidssikrede skatteløsninger. Det skriver skatteordfører for SF, Lisbeth Bech Poulsen i et debatindlæg i Børsen.

Hun peger på, at det er nødvendigt at omstille skattesystemet til den digitale økonomi i en globaliseret verden - og her er arbejdet inden for rammerne af OECD ikke tilstrækkeligt til at drive udviklingen alene.

"I SF udelukker vi naturligvis ikke fornuftige skatteløsninger i OECD-regi, men vi må også være helt realistiske og erkende, at OECD-guidelines kan være fine, men at det er for lidt og for langsomt, når det kommer til at sikre et effektivt og fair skattesystem, der er gearet til den digitale økonomi," skriver Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Det skal ifølge skatteordføreren sørge for at gøre op med konkurrenceforvridningen, der betyder, at små og mellemstore virksomheder lægger masser af skattekroner, mens de globale internetgiganterne betaler tæt på nul skat i EU.

Lars Løkke tilfreds med, at EU's skatteløsning skal skæve mod OECD 

Nordea: Der venter en god dag for it-sektoren 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs