ITWatch

Dataaftale mellem EU og USA fortsætter trods krav om forbedringer

EU giver grønt lys til, at dataaftale med USA kan leve videre. Der er dog fortsat problemer på amerikansk side, som skal løses, lyder det fra EU-Kommissionen.

Foto: Jyllands-Posten

For halvandet år siden indgik EU og USA den såkaldte Privacy Shield-aftale, der tillader amerikanske selskaber at overføre personlige oplysninger om europæiske brugere til servere placeret i USA.

Den aftale får lov til at bestå efter en revision i EU-Kommissionen, skriver Berlingske med henvisning til nyhedsbureauet Reuters. Det sker dog ikke uden anmærkninger og krav om, at de amerikanske myndigheder bl.a. skal forbedre beskyttelsen af europæisk persondata og udpege en ombudsmand, som EU-borgere kan klage til.

"Den transatlantiske udveksling af data er essentiel for vores økonomi, men den grundlæggende ret til databeskyttelse skal også garanteres, når personlige oplysninger forlader EU. Vores første eftersyn viser, at Privacy Shield-aftalen virker fint, men der er nogen plads til at forbedre den måde, som den er indført på," siger EU’s justitskommissær, Vĕra Jourová, til Reuters.

Privacy Shield-aftalen blev indgået efter EU-Domstolen i 2015 fastslog, at USA ikke er et datasikkert land. Det betød, at den hidtidige Safe Harbour-aftale mellem EU og USA ikke var tilstrækkelig til at beskytte EU-borgere mod, at deres personlige oplysninger faldt i de amerikanske myndigheders hænder.

EU-lande giver håndslag på at skrue op for den offentlige digitalisering

EU-millioner til gratis internet er på vej til Danmark 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs