Dataaftale mellem EU og USA fortsætter trods krav om forbedringer

EU giver grønt lys til, at dataaftale med USA kan leve videre. Der er dog fortsat problemer på amerikansk side, som skal løses, lyder det fra EU-Kommissionen.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

For halvandet år siden indgik EU og USA den såkaldte Privacy Shield-aftale, der tillader amerikanske selskaber at overføre personlige oplysninger om europæiske brugere til servere placeret i USA.

Den aftale får lov til at bestå efter en revision i EU-Kommissionen, skriver Berlingske med henvisning til nyhedsbureauet Reuters. Det sker dog ikke uden anmærkninger og krav om, at de amerikanske myndigheder bl.a. skal forbedre beskyttelsen af europæisk persondata og udpege en ombudsmand, som EU-borgere kan klage til.

"Den transatlantiske udveksling af data er essentiel for vores økonomi, men den grundlæggende ret til databeskyttelse skal også garanteres, når personlige oplysninger forlader EU. Vores første eftersyn viser, at Privacy Shield-aftalen virker fint, men der er nogen plads til at forbedre den måde, som den er indført på," siger EU’s justitskommissær, Vĕra Jourová, til Reuters.

Privacy Shield-aftalen blev indgået efter EU-Domstolen i 2015 fastslog, at USA ikke er et datasikkert land. Det betød, at den hidtidige Safe Harbour-aftale mellem EU og USA ikke var tilstrækkelig til at beskytte EU-borgere mod, at deres personlige oplysninger faldt i de amerikanske myndigheders hænder.

EU-lande giver håndslag på at skrue op for den offentlige digitalisering

EU-millioner til gratis internet er på vej til Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også