ITWatch

EU-millioner til gratis internet er på vej til Danmark

Dansk lovgivning ændres, så offentlige myndigheder også her kan søge om del i EU-tilskud til gratis internetadgang. Branchen er betænkelig ved konkurrencen til deres kommercielle produkter.

Colourbox
Foto: Colourbox

Trods skepsis fra danske tele- og internetselskaber vil der fremover dukke gratis, trådløs internetadgang med EU-støtte op i Danmark, skriver Berlingske Business.

Allerede her i oktober vil Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet være klar med en ændring af den danske lovgivning, så offentlige institutioner – heriblandt kommuner og regioner – kan søge om EU-støtte til den gratis internetadgang. Det fremgår af det lovkatalog, som regeringen fremlagde, da Folketinget åbnede tidligere på ugen.

Gratis internetadgang med offentligt tilskud er en øm tå herhjemme. Internetudbyderne mener, at det ødelægger deres forretning ved at forvride konkurrencen og har derfor været efter blandt andet kommuner, som gennem årene har forsøgt sig.

"Vi er betænkelige ved, at man bruger offentlige penge til at lave tjenester, som kan erstatte de produkter, som teleselskaber udbyder kommercielt. Men i det omfang, at der – som her – kommer begrænsninger på, er det en del af den virkelighed, som vi må agere i," siger Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, til Berlingske Business.

Mindst 120 mio. euro – eller 890 mio. kr. – har EU's medlemslande, EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet tilsammen sat af, så der rundt i Europa kan etableres gratis, trådløse net på offentlige torve og pladser, parker, museer, sygehuse og biblioteker.

USA kigger mod dansk telepolitik

Politikere vil have bedre overblik over investeringer forud for teleforlig

Analysehus spår hastig teknologisk udvikling i kølvandet på 5G-netværk

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger