Debatindlæg: Ledelseskulturen skal følge med den digitale udvikling

I et debatindlæg slår blandt andet erhvervsminister Brian Mikkelsen til lyd for, at der ved siden af et fokus på rammebetingelser også skal gøres noget internt i virksomhederne, hvis Danmark skal være med helt fremme i den digitale udvikling.
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Digitalisering handler ikke kun om rammebetingelser. I et indlæg i Berlingske Business fremhæver erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sammen med afgående direktør for DI Digital, Adam Lebech, og SAP's danske direktør, Anders Feddersen, at Danmark måske står "overfor et opgør med vores ledelseskultur".

De tre kronikører fremhæver opstartskulturen i Silicon Valley for at besidde en vildskab, som "vi skal udvikle mere af i vores virksomheder."

"Vi skal turde tænke tanken om at lave et gennembrud. Hvert eneste projekt bliver ikke en succes. Tværtimod skal vi have så mange idéer og projekter i gang, at de fleste ikke bliver en succes. Til gengæld skal vi bringe ideerne til test og prototype hurtigere. Hurtigheden er nøglen til at skabe den nye forretningsmodel," skriver de tre.

De peger derfor på, at man internt i virksomhederne bør have et spor ved siden af den daglige drift, som kan forfølge innovative idéer.

Her er de digitale forslag i regeringens lovkatalog

Kommunalpolitikere: Vi har høstet de fleste gevinster ved digitale løsninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter