Dansk Erhverv vil geninvestere telemilliard

Indtægterne fra lejen af mobilfrekvenser i Danmark skal øremærkes til at udvikle bedre internetforbindelser i pressede områder, mener Dansk Erhverv.
Foto: PR/Dansk Erhverv
Foto: PR/Dansk Erhverv

Teleselskaberne betalte sidste år en mia. kr. til regeringen for at bruge mobilfrekvenser i Danmark, og ifølge interesseorganisationen Dansk Erhverv skal de penge bruges til at udvikle en telebranche, som er presset på investeringer.

Det skriver Berlingske Business.

"Det er et paradoks, at samfundet ønsker hurtigt og stabilt bredbånd i hele landet til gavn for borgere, virksomheder og en effektiv, offentlig forvaltning, mens man på den anden side trækker så store beløb ud af en trængt telebranche, før den kan tage første spadestik. De penge, der er indkasseret fra sidste års auktion over frekvenser, bør bruges til investeringer på området," siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til mediet.

Det fremgår, at ud af godt en mia. kr. vil Dansk Erhverv have øremærket årligt 342 mio. kr., løbende over tre år, til udbygning af internetforbindelser, hvor det ellers ikke kan betale sig for teleselskaberne. Det skal sikres politisk på Finansloven, fremgår det.

El-selskabernes fiber-sats koster milliarder: Hver fiberkunde har kostet 45.000 kr.

Energiselskab bruger millioner på fibernet i områder med hurtige forbindelser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea