ITWatch

Energiselskab bruger millioner på fibernet i områder med hurtige forbindelser

Et østjysk energiselskab har brugt flere millioner på at grave fibernet ned i områder, hvor der ellers i forvejen er hurtige forbindelser. Spild af kundernes penge, lyder det fra byens atenneforening.

Det er spild at penge at investere i fibernet på strækninger, der i forvejen har hurtigt net, mener antenneforening. Ikke desto mindre er det, hvad forsyningsselskabet Aura Energi gør i Aarhusforstaden Viby.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Det er jo el-kunderne, der betaler for fiber-festen. Så det er spild af deres penge, når Aura Energi graver fiber ned på steder, hvor det eksisterende kobbernet allerede kan levere hurtigt bredbånd," siger Jesper Pedersen, formand i Vibys antenneforening, til Finans.

Det kundeejede Aura Energi er for tiden i gang med at grave fiberkabler ned på mere end 50 strækninger, hvor der i forvejen findes kobber og coax-kabler, der giver hurtige forbindelser, fremgår det. Allerede i 2018 skulle det dog blive muligt at trække en 1000 mbit forbindelse gennem kabel tv-stikket, hvilket svarer til det et fibernet kan trække.

Hos Aura Energi mærker man dog stor interesse for netop fibernettet og fortæller, at kunderne i sidste ende dikterer slagets gang.

"Jeg kan ikke se noget problem i, at vi stiller et produkt til rådighed, som er konkurrencedygtigt på markedet. Prisen og teknologien må bestemme, hvad kunderne helst vil have," siger Anne halse, fiberdirektør hos Aura Energi til mediet.

Folketinget sender mobiltelefoni for millioner i udbud

Nianet runder 1050 Coop-opkoblinger i storstilet fiberprojekt 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs