Iværksætter vil omlægge forskerordning for at gøre Danmark til vækstverdensmestre

Det er dyrt at bo i Danmark, og derfor er det svært at tiltrække arbejdskraft til Danmark, mener fintech-iværksætter, der opfordrer regeringen til at revidere forskerordningen.
Jeppe Rindom (tv) & Niccolo Perra (tv) | Foto: PR/Pleo
Jeppe Rindom (tv) & Niccolo Perra (tv) | Foto: PR/Pleo

Det er svært at få udlændinge til at flytte til Danmark, for det er dyrt at bo her, og skat samt høje leveomkostninger æder lønningerne op. Derfor opfordrer Jeppe Rindom, adm. direktør og medstifter i Pleo, der leverer betalingskort til virksomheder, til en omlægning af forskerordningen.

Det skriver han i et debatindlæg på Business.dk, hvor han forklarer om sine problemer med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, hvor det danske arbejdsmarked ikke kan dække ind.

I øjeblikket er ordningen gældende for godkendte personer med en årlig indkomst over 765.000 kr., fremgår det. Men Jeppe Rindom vil gerne have, at man i stedet sænker grænsen til 300.000 kr. med en mulighed for en uspecificeret optionspakke.

"Der bør i langt højere grad fokuseres på at skabe et dansk økosystem, som kan tiltrække alt det talent, som vi ikke selv kan producere. Vi må lempe kravene for at få arbejdstilladelse inden for de specifikke faggrupper, som vi iværksættere skriger efter. Og så skal vi forfriske gode initiativer som forskerordningen," skriver Jeppe Rindom i mediet.

Dansk it-selskab ser Brexit som en forretningsmulighed

Dansk serieiværksætter indgår partnerskab med amerikansk storspiller 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også