ITWatch

Iværksætter vil omlægge forskerordning for at gøre Danmark til vækstverdensmestre

Det er dyrt at bo i Danmark, og derfor er det svært at tiltrække arbejdskraft til Danmark, mener fintech-iværksætter, der opfordrer regeringen til at revidere forskerordningen.

Jeppe Rindom (tv) & Niccolo Perra (tv) | Foto: PR/Pleo

Det er svært at få udlændinge til at flytte til Danmark, for det er dyrt at bo her, og skat samt høje leveomkostninger æder lønningerne op. Derfor opfordrer Jeppe Rindom, adm. direktør og medstifter i Pleo, der leverer betalingskort til virksomheder, til en omlægning af forskerordningen.

Det skriver han i et debatindlæg på Business.dk, hvor han forklarer om sine problemer med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, hvor det danske arbejdsmarked ikke kan dække ind.

I øjeblikket er ordningen gældende for godkendte personer med en årlig indkomst over 765.000 kr., fremgår det. Men Jeppe Rindom vil gerne have, at man i stedet sænker grænsen til 300.000 kr. med en mulighed for en uspecificeret optionspakke.

"Der bør i langt højere grad fokuseres på at skabe et dansk økosystem, som kan tiltrække alt det talent, som vi ikke selv kan producere. Vi må lempe kravene for at få arbejdstilladelse inden for de specifikke faggrupper, som vi iværksættere skriger efter. Og så skal vi forfriske gode initiativer som forskerordningen," skriver Jeppe Rindom i mediet.

Dansk it-selskab ser Brexit som en forretningsmulighed

Dansk serieiværksætter indgår partnerskab med amerikansk storspiller 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs