ITWatch

Kaspersky bandlyst i USA

Frygt for russisk cyberspionage får de amerikanske føderale myndigheder til at droppe Kaspersky Lab.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Føderale myndigheder i USA har fået forbud mod at bruge virussoftware fra Kaspersky Lab. Forbuddet kommer, fordi Ministeriet for Indenlandsk Sikkerhed ifølge Jyllands-Posten frygter, at Kaspersky Lab kan kædes sammen med den mulige russiske cyberspionage, som de amerikanske myndigheder er ved at undersøge. 

"Ministeriet er bekymret for forbindelser mellem bestemte personer i Kaspersky og den russiske efterretningstjeneste og andre regeringsagenturer – samt bestemmelser under russisk lov, som tillader russiske efterretningsagenturer at anmode om assistance eller tvinge Kaspersky til at assistance og opsnappe kommunikation, som passerer igennem russiske netværk," siger ministeriet i en udtalelse ifølge Jyllands-Posten.

Kaspersky Labs afviser at have nogen "upassende kontakter med nogen regering" og fremhæver, at der ikke offentligt er fremlagt troværdige beviser i sagen.

Føderale myndigheder har fået tre måneder til at erstatte Kaspersky-software på deres netværk.

FBI opfordrer til boykot af Kaspersky

Kaspersky-direktør: Bevilling til it-sikkerhed rækker måske til at sikre Færøerne 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs